Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europa. Ce au lasat apele in urma lor

europa-ce-au-lasat-apele-in-urma-lor

Inundatiile au lasat pagube materiale destul de insemnate in urma lor, afectand partea centrala si de est a Europei. Dupa ce apele s-au retras, agricultorii din Germania, Slovacia, Austria, Cehia, Serbia, Ungaria si Polonia isi pot estima pierderile.


Ministrul Agriculturii din Republica Ceha, Petr Bendl, a afirmat ca daunele produse de inundatii se ridica la valoarea de 3,3 miliarde de coroane cehe, adica aproximativ 120 de milioane de euro. In acest scop, pentru a-i ajuta pe fermierii afectati de ape, Guvernul ceh a stabilit anumite programe create special pentru a-i despagubii pe fermieri. In aceasta parte a Europei, cei mai afectati de furia apelor au fost pescarii si cei din exploatatiile vegetale.
 
Chiar daca Dunarea a mai scazut in partea Germaniei, situatia este critica pe Elba. Secretarul de stat, Robert Kloos, a anuntat ca inca nu s-a facut un bilant al inundatiilor, dar avand in vedere ca apele au inundat multe terenuri agricole si silvicole, estimeaza ca pagubele se ridica la cateva sute de milioane de euro. Si fermierii germani vor fi sprijiniti de stat prin fondurile de urgenta.
 
Viitura Dunarii a trecut deja de Ungaria, dar lucrarile de consolidare se efectueaza in continuare. Efectele inundatiilor nu au fost foarte grave, dar cu toate acestea, fermierii afectati este posibil sa primeasca o compensatie din fonduri europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministrul Agriculturii din Austria, Nikolaus Berlakovich, declara ca salvarea de vieti omenesti a fost o prioritate in timpul situatiei de urgenta. Daunele cauzate de ape sunt inca evaluate. Agricultorii afectati de ape vor fi sprijiniti cat mai repede.
 
Inundatiile au avut efecte grave in Polonia, unde peste 100000 de ferme si 600000 de hectare de terenuri agricole au fost inundate. Stanislaw Kalemba, Ministrul Agriculturii a sustinut ca se lucreaza la un pachet de ajutoare pentru fermierii afectati de ape, in care se vor incadra si creditele cu dobanda preferentiala si intarzierea pana la suspendarea platilor catre anumite organizatii agricole.















Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016