Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta, pagube pentru 1,2 milioane de ha. Evaluarea, gata vineri

seceta-pagube-pentru-12-milioane-de-ha-evaluarea-gata-vineri

Seceta a creat pagube serioase pentru circa 1,2 milioane de hectare (ha) de teren agricol. MADR anunta ca evaluarea va fi gata vineri si vor fi gandite masuri serioase de sprijin.


"Seceta este in toata Europa si afecteaza in primul rand tot ceea ce s-a insamantat in toamna. O sa avem in maximum 10 zile evaluarea pagubelor produse la aceste culturi. Repet, discutam de 2,9 milioane hectare care au fost insamantate in toamna, dar in pre-evaluarile pe care le avem nu vor depasi 1 - 1,2 milioane hectare suprafetele care sunt grav avariate. Speranta noastra este ca tot ceea ce insamanteaza fermierii in aceasta perioada sa dea posibilitatea ca productiile sa fie acoperitoare, iar deficitul de pierderi sa nu fie foarte mare si sa avem suficiente cereale. Si aici ma refer, in primul rand, la porumb si la grau, care sa asigure consumul intern", a declarat, marti seara, la Realitatea Plus, ministrul Agriculturii.
 
El a mentionat ca in cele mai sumbre scenarii legate de consecintele acestei secete consumul intern de cereale va fi acoperit de productia din toamna acestui an.
 
"Am spus si cu alte ocazii: noi consumam ca si tara undeva intre 2,2 - 2,5 milioane de tone de grau si aproximativ 7 milioane tone de porumb. In anii in care a plouat, productiile au fost intre 7 si 9 milioane de tone de grau si cam 14 milioane de tone de porumb, de aceea, in cele mai sumbre scenarii legate de consecintele acestei secete, consumul intern de cereale ar fi acoperit de productia din toamna. Vom monitoriza in continuare stocurile si vom face in asa fel incat, daca este nevoie, vom lua masuri extreme, asa cum am luat in urma cu doua saptamani, ca sa ne asiguram ca toate alimentele de baza de care cetatenii Romaniei au nevoie vor fi in cantitati suficiente pe toata perioada crizei si post-criza", a precizat seful de la Agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Potrivit prognozei agrometeorologice valabila in perioada 5 - 11 mai, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), seceta pedologica moderata, puternica si extrema se va semnala in cultura graului de toamna in Moldova, Dobrogea, Muntenia, Banat, Crisana, Transilvania si in cea mai mare parte a Olteniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016