Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii au primit daune duble de la asiguratori

fermierii-au-primit-daune-duble-de-la-asiguratori

Un raport arata ca fermierii romani au primit daune duble de la asiguratori in 2021 pentru anul agricol 2020. Iata de ce!


"Groupama Asigurari a subscris prime brute in valoare de 64 milioane lei in anul agricol 2019-2020. Lider pe acest segment, Groupama a platit catre fermieri daune in valoare de peste 93 milioane lei, mai mult decat dublu fata de anul anterior. Seceta, grindina, furtuna si ploile excesive au produs cele mai mari daune", precizeaza asiguratorul.
 
Si in ultimul an agricol seceta a ramas pe primul loc in topul evenimentelor climatice care au afectat culturile din Romania, pentru care Groupama Asigurari a platit daune de 80 de milioane de lei. De la an la an, poate fi observat cum diferite regiuni din tara sunt afectate intr-o masura mai mare sau mica de seceta extrema, insa cele mai mari daune sunt grupate in sudul si estul tarii, acolo unde se afla, de altfel, trei treimi din suprafata agricola totala, arata compania.
 
Cu toate ca seceta este un risc ce poate fi acoperit printr-o asigurare, la fel ca grindina, furtunile, inundatiile si nu numai, gradul de cuprindere in asigurare a suprafetelor agricole din Romania este in continuare unul mic, o mare parte din suprafetele cultivate ale tarii nefiind asigurate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Venim dupa un an de seceta extrema si observam ca toate culturile pot fi vulnerabile in fata fenomenelor meteo, nu doar in Romania, ci oriunde pe acest glob. Totusi, intr-o tara care continua sa fie in primii cinci producatori agricoli europeni, agricultura si modul prin care asiguram continuitatea in acest sector al economiei au un rol deosebit de important. Sprijinirea fermierilor este necesara si credem ca la fel de necesara este si o mai mare concentrare a masurilor in aceasta directie, inclusiv la nivel legislativ. Este nevoie de un grad mai bun de penetrare a asigurarilor la nivelul suprafetelor arabile. In prezent, estimam ca acesta se afla undeva la sub 30%, ceea ce este destul de putin comparativ cu alte tari din Europa. 
 
Mutualizarea riscurilor poate fi o cale pentru cresterea gradului de acoperire in asigurarile agricole, acest principiu bazat pe solidaritate fiind unul care are putea avea un aport pozitiv. Masurile de prevenire a riscurilor au si ele o contributie relevanta in dezvoltarea unei agriculturi sustenabile, in care fermierii sa poata avea planuri pe termen lung, indiferent de conditiile climatice. Tocmai de aceea, recomandarea noastra pentru fermieri este de a analiza cat este de expusa la risc cultura lor, raportandu-se nu numai la prezent, ci si la istoricul climatic din ultimii ani, care ne arata nu numai cat de imprevizibile sunt fenomenele meteo extreme, dar si ca ele sunt mai frecvente decat ne-am astepta", a declarat Calin Matei, director general adjunct, Groupama Asigurari.
 
Masurile pentru sprijinirea fermierilor, precum subventionarea primei de asigurare, pot avea efecte pozitive, insa ele trebuie corelate cu o crestere a gradului de constientizare a riscurilor, dar si cu alti factori pentru a obtine rezultate cuantificabile, adauga el.
 
"In cazul Groupama Asigurari, de la introducerea Submasurii 17.1, nu s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de fermieri care aleg sa-si asigure culturile, ci doar a fost largita gama de riscuri asigurate de clientii deja existenti. Conform datelor companiei, o consecinta direct legata de subventionarea primei de asigurare a fost cresterea suprafetei asigurate pentru seceta, de la 12.000 ha in 2017-2018, la 55.000 ha in 2018-2019, respectiv 85.000 ha in 2019-2020", precizeaza reprezentantii asiguratorului.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016