Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Europarlamentarul Daniel Buda conidera ca Romania trebuie sa mentina prevederile legislative referitoare la aprovizionare pe lantul scurt

europarlamentarul-daniel-buda-conidera-ca-romania-trebuie-sa-mentina-prevederile-legislative-referitoare-la-aprovizionare-pe-lantul-scurt

Acesta sustine ca este nevoie de un dialog cu reprezentantii comisiei europene pentru a stopa declansarea procedurii de infirgement.


Europarlamentarul Daniel Buda considera ca Romania trebuie sa tina „cu dintii” de legea prin care obliga supermarketurile ca 51% din produse sa fie romanesti, chiar daca s-a declansat procedura de infringement, el fiind de parere ca este nevoie de un dialog cu Comisia Europeana.
 
„Nu trebuie sa fim speriati ca impotriva Romaniei s-a declansat o procedura de infringement pe un act normativ pe care il avem in vigoare. Din pacate, Romaniei i se aplica un dublu standard in ceea ce priveste vanzarea produselor agroalimentare. Peste tot in lume pe unde am fost nu era problema sa produca, problema este cum vinzi la un nivel la care sa poti sa rezisti din punct de vedere economic. Si de aceea in Romania a aparut o astfel de lege, si eu spun ca Romania trebuie sa tina cu dintii de aceasta lege, facem corecturile care se impun dar nu trebuie sa dam sub nicio forma inapoi. Trebuie sa avem un dialog constructiv cu cei de la Comisia Europeana si sa-i facem sa inteleaga ca asa cum in Germania, in Belgia, in alte state exista astfel de legi care permit vanzarea cu prioritate a produselor din lantul scurt de aprovizionare, asa trebuie sa avem si noi aceasta posibilitate in Romania, astfel incat fermierii nostri sa aiba dreptul si posibilitatea sa vanda produsele lor in supermaketuri”, a declarat europarlamentarul.
 
El a explicat ca reprezentantii Comisiei trebuie convinsi ca asa cum la supermarketurile din Bruxelles se vand produse locale, tot asa si in Romania trebuie sa se vanda produse locale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Romania trebuie sa faca pasi seriosi si fermi in aceasta relatie cu Comisia Europeana, daca se impune sa facem cateva corecturi sau explicatii la nivel legislativ, le putem face, dar fermierii romani trebuie sa fie protejati raportat la ce se intampla comparativ cu fermierii din celelalte state. Am fost eu, personal, in magazinele din Bruxelles si am incercat sa gasesc produse romanesti, n-am gasit mancare din Romania decat in cateva magazine. Dar, in supermarketurile de la ei nu gasesti produse decat din zona respectiva, din Belgia. Eu spun ca aceasta chestiune trebuie sa o explicam foarte bine la Bruxelles si mai departe Romania trebuie sa tina cu dintii de aceasta lege, pentru ca fermierii nostri, care si asa sunt vaduviti de foarte multe resurse financiare comparativ cu celelalte state”, a mai adaugat acesta. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016