Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Noi produse romanesti pe lista pentru recunoasterea la nivel european
De la inceputul lunii martie au fost identificate mai multe produse de acest gen, pentru care urmeaza sa se trimita documentatia la Bruxelles, in vederea recunoasterii oficiale la nivel european.
Astfel, in judetele Tulcea, Galati, Braila, Brasov, Valcea, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Arad, Mures, Neamt, Suceava, Bistrita Nasaud, Maramures, Salaj, Bihor, Satu Mare, Botosani, Iasi si Bacau au avut loc prezentari ale legislatiei europene si nationale care reglementeaza modul de obtinere a recunoasterii la nivel european al unor produse cu caracteristici speciale, cu traditie de producere si cu o calitate superioara.
La aceste intalniri au luat parte in medie 50 de participanti din diferite sectoare de activitate, in principal mici fermieri, producatori agricoli, procesatori din domeniul agroalimentar, reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala – GAL, reprezentanti ai fundatiilor si asociatiilor din domeniu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Totodata, au fost prezenti si presedintii Consiliilor Judetene, prefecti, primari, directori ai institutiilor publice deconcentrate precum APIA, AFIR, ANSVSA, ANPC, factori de decizie locali care pot determina evolutii pozitive in dezvoltarea segmentului de produse cu indicatie geografica.
In urma acestor intalniri au fost identificate o serie de produse cu potential de inregistrare pe schemele de calitate europene si nationale printre care se numara Telemea de Vaideeni, Telemea de Sibiu, Branza de burduf de Bran, Gem de rubarba, Branza de Gulianca, Salata tulceana cu icre de stiuca, Virsli de Hunedoara, Paine de Pecica, Salam de Nadlac, Salinate, Usturoi de Copalau, Ceapa de Pericei, Sunca ardeleneasca, Varza de Toboliu, Bere nemteana, Cobza cu pastrav afumat de Valea Putnei etc.
In prezent Romania are inregistrate ca indicatii geografice patru produse alimentare, map precis Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novac afumat din Tara Barsei si Telemea de Ibanesti.
In acealsi timp, alte trei produse se afla in analiza la Bruxelles respectiv Carnati de Plescoi , Scrumbie de Dunarea afumata si Cascaval de Saveni. Tot ca indicatii geografice protejate sunt inregistrate si se afla intr-un proces de verificare si un numar de noua bauturi spirtoase: Vinars Tarnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Palinca, Horinca de Camarzana, Tuica de Arges, Tuica Zetea de Mediesu Aurit.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura