Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi produse romanesti pe lista pentru recunoasterea la nivel european

noi-produse-romanesti-pe-lista-pentru-recunoasterea-la-nivel-european

De la inceputul lunii martie au fost identificate mai multe produse de acest gen, pentru care urmeaza sa se trimita documentatia la Bruxelles, in vederea recunoasterii oficiale la nivel european.


In contitiile in care actualul detinator al portofoliului de la Agricultura are printre obietive si inregistrarea unui numar de 14 produse cu indicatie geografica pana in anul 2020, in perioada martie - mai,  in 20 de judete au avut loc intalniri de lucru organizate de catre directiile agricole, ca urmare a solicitarii conducerii MADR, tema fiind identificarea de noi produse care sa fie propuse pentru recunoasterea europeana.
 
Astfel, in judetele Tulcea, Galati, Braila, Brasov, Valcea, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Arad, Mures, Neamt, Suceava, Bistrita Nasaud, Maramures, Salaj, Bihor, Satu Mare, Botosani, Iasi si Bacau au avut loc prezentari ale legislatiei europene si nationale care reglementeaza modul de obtinere a recunoasterii la nivel european al unor produse cu caracteristici speciale, cu traditie de producere si cu o calitate superioara.
 
La aceste intalniri au luat parte  in medie 50 de participanti din diferite sectoare de activitate, in principal mici fermieri, producatori agricoli, procesatori din domeniul agroalimentar, reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala – GAL, reprezentanti ai fundatiilor si asociatiilor din domeniu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, au fost prezenti si presedintii Consiliilor Judetene, prefecti, primari, directori ai institutiilor publice deconcentrate precum APIA, AFIR, ANSVSA, ANPC, factori de decizie locali care pot determina evolutii pozitive in dezvoltarea segmentului de produse cu indicatie geografica.
 
In urma acestor intalniri au fost identificate o serie de produse cu potential de inregistrare pe schemele de calitate europene si nationale printre care se numara Telemea de Vaideeni, Telemea de Sibiu, Branza de burduf de Bran, Gem de rubarba, Branza de Gulianca, Salata tulceana cu icre de stiuca, Virsli de Hunedoara, Paine de Pecica, Salam de Nadlac, Salinate, Usturoi de Copalau, Ceapa de Pericei, Sunca ardeleneasca, Varza de Toboliu, Bere nemteana, Cobza cu pastrav afumat de Valea Putnei etc. 
 
In prezent Romania are inregistrate ca indicatii geografice patru produse alimentare, map precis Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novac afumat din Tara Barsei si Telemea de Ibanesti.
 
In acealsi timp, alte trei produse se afla in analiza la Bruxelles respectiv Carnati de Plescoi , Scrumbie de Dunarea afumata  si Cascaval de Saveni.  Tot ca indicatii geografice protejate sunt inregistrate si se afla intr-un proces de verificare si un numar de noua bauturi spirtoase: Vinars Tarnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Palinca, Horinca de Camarzana, Tuica de Arges, Tuica Zetea de Mediesu Aurit. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016