Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

O indica cele mai recente date facute publice de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.
Scaderea preturileor la cereale si uleiuri vegetale a contribuit decisiv la pastrarea trendului descendent al preturilor produselor alimentare si pentru luna iunie, fiind vorba de cea de-a treia luna consecutiva in care se inregistreaza scaderi la acest capitol.
Datele sunt cuprinse raportul Food Price Index, dat lunar publicitatii de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura(FAO), raport care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar.
Conform acestui raport, in luna iunie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 206 puncte, in scadere cu 3,8 puncte, respectiv 1,8 la suta fata de valoarea inregistrata in luna mai. FAO a precizat ca indicele preturilor la cereale a atins in luna iunie o medie de 196,2 puncte, cu 10,9 puncte sau 5,2 la suta mai putin decat valoarea revizuita de 207 puncte inregistrata in luna mai, in principal din cauza unei scaderi de aproape 7 la suta la grau si porumb.
In cazul preturilor la uleiuri vegetale, FAO sustine ca acestea au scazut cu 2,4 la suta in luna iunie pe fondul scaderii preturilor la ulei de palmier dar si a asteptarilor privind o recolta record de soia boabe.
FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale inregistrata in 2014, pana la nivelul de 2,478 miliarde tone, cu 21,5 milioane tone mai mult decat estimarile anterioare.
Revizuirea a fost determinata de o prognoza de productie mai favorabila pentru porumb, cu un procent mai mare decat se estima in luna mai. In ceea ce priveste estimarile privind recolta mondiala de grau din 2014, FAO mizeaza pe o productie de 702,7 milioane tone, usor mai mare decat estimarea din mai, dar cu 1,8 la suta mai mica decat recolta record inregistrata in 2013.
Datele sunt cuprinse raportul Food Price Index, dat lunar publicitatii de catre Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura(FAO), raport care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar.
Conform acestui raport, in luna iunie 2014, acest indice a atins o valoare medie de 206 puncte, in scadere cu 3,8 puncte, respectiv 1,8 la suta fata de valoarea inregistrata in luna mai. FAO a precizat ca indicele preturilor la cereale a atins in luna iunie o medie de 196,2 puncte, cu 10,9 puncte sau 5,2 la suta mai putin decat valoarea revizuita de 207 puncte inregistrata in luna mai, in principal din cauza unei scaderi de aproape 7 la suta la grau si porumb.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cazul preturilor la uleiuri vegetale, FAO sustine ca acestea au scazut cu 2,4 la suta in luna iunie pe fondul scaderii preturilor la ulei de palmier dar si a asteptarilor privind o recolta record de soia boabe.
FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale inregistrata in 2014, pana la nivelul de 2,478 miliarde tone, cu 21,5 milioane tone mai mult decat estimarile anterioare.
Revizuirea a fost determinata de o prognoza de productie mai favorabila pentru porumb, cu un procent mai mare decat se estima in luna mai. In ceea ce priveste estimarile privind recolta mondiala de grau din 2014, FAO mizeaza pe o productie de 702,7 milioane tone, usor mai mare decat estimarea din mai, dar cu 1,8 la suta mai mica decat recolta record inregistrata in 2013.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News