Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul va cere voie Comisiei Europene sa elimine acciza la palinca, tuica si rachiuri din fructe

guvernul-va-cere-voie-comisiei-europene-sa-elimine-acciza-la-palinca-tuica-si-rachiuri-din-fructe

Un demers similar a mai fost facut, insa autoritatile romane nu au stiut sa redecteze in mod corespunzator documentatia aferenta, asa ca se pregatesc de o noua tentativa.


Vesti bune pentru producatorii individuali de palinca, tuica si rachiuri din fructe, care fabrica aceste licori in calitate de persoane fizice, acestia putand fi scutiti de plata accizelor in viitorul apropiat, conform asigurarilor date de primul ministru Victor Ponta, care a precizat ca mai este nevoie doar de acordul Comisiei Europene in acest sens.
 
In prezent, Codul Fiscal prevede ca pentru tuica, palinca  si rachiu din fructe, realizate in propria gospodarie si destinate consumului propriu, producatorii sa plateasca o acciza de 1.000 de euro la hectolitru de alcool pur, premierul declarand ca guvernul a intentionat mai de mult sa elimine aceasta prevedere. Era nevoie de acordul Comisiei Europene, asa ca pe adresa acesteia a fost trimisa o cerere in acest sens, doar ca autoritatile romane nu „si-au facut temele” in prealabil, documentatia trimisa fiind necorespunzatoare.
 
Prin urmare, cererea a ramas fara niciun ecou in randul autoritatilor europene, partea romana fiind nevoita sa intocmeasca o noua documentatie, de aceasta data una corecta. „Am dat drumul la materiale, sa ne lase si Comisia Europeana sa nu mai accizam. Trebuie sa stim sa facem cererea catre Comisia Europeana, pentru ca noi am mai facut o data si nu am facut-o bine si nu ne-au lasat, au zis ca asa e reglementarea europeana. Deci, sustin total faptul ca palinca facuta de persoanele fizice sa nu fie accizata”, a declarat in cursul ziulei de ieri Victor Ponta.
 
Decizia de a impune taxe producatorilor persoane fizice care produc tuica si palinca pentru consum propriu apartine legiuitorilor romani, care au raspuns protestelor venite din partea producatorilor, cu argumentul ca este vorba de respectarea unei reglementari UE.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
In acest context, comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a avut luna trecuta o discutie cu producatorii, pe acest subiect, discutie in cadrul careia le-a explicat acestora ca este vorba de o decizie luata la nivel national, nicidecum european.
 
„Exista nişte principii europene vizavi de accizarea bauturilor alcoolice, dar exista posibilitatea pentru produse si bauturi alcoolice traditionale aplicarii unor exceptii definite de legislatia naţionala. Toata decizia privind taxarea şi impozitarea se ia la nivel national, nu este politica europeana” declara la acel moment Dacian Ciolos, exprimandu-si totodata nemultumirea legata de faptul ca multi politicieni pun in seama Uniunii Europene unele decizii pripite pe care le iau. „E clasica deja atitudinea politicienilor acasa atunci cand e un rezultat pozitiv decis la Bruxelles: uite, am fost la Bruxelles, m-am batut pentru tara mea si am obtinut cutare lucru. Pe de alta parte, atunci cand, tot datorita deciziilor comunitare, deci a tuturor sefilor de stat, de guvern, a ministrilor sau a Parlamentului, un stat membru sau altul e penalizat pentru ca nu a tinut cont de anumite principii sau de anumite decizii luate colectiv, atunci cei de acasa spun ca Bruxelles ne impune, iar nu ne lasa sa ne facem micii, ne impunem sa vindem terenurile la straini, fara sa prezinte detaliile, de unde vine decizia, cum ar fi putut evitata” a mai precizat comisarul european pentru agricultura.
 
Prin urmare, ramane ca autoritatile romane sa trimita documentatia necesara Comisiei Europene, iar aceasta sa isi dea acordul pentru eliminarea accizelor la palinca si rachiurile produse de persoane fizice, dupa care acest fapt sa fie pus in aplicare la nivel national.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016