Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iata sectoarele considerate prioritare dupa 2014: bovine, legume-fructe, orez, sfecla de zahar

iata-sectoarele-considerate-prioritare-dupa-2014-bovine-legume-fructe-orez-sfecla-de-zahar

Luni a avut loc conferinta cu tema "Viitoarea Politica Agricola Comuna: oportunitati si prioritati pentru Romania", eveniment la care au participat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, oficiali din cadrul Ministerului Agriculturii si reprezentanti ai organizatiilor agricole. De interes pentru fermieri au fost discutiile privind adaptarea instrumentelor de interventie ale Politicii Agricole Comune (PAC) la situatia din Romania. Ministrul Agriculturii a anuntat, astfel, ce sectoare ale agriculturii sunt considerate ca fiind deficitare in prezent si care care vor urma sa primeasca un sprijin mai mare dupa 2014.


"Este foarte important pentru noi ca avem posibilitatea sa acordam in continuare ajutoare cuplate. Sunt sectoare deficitare – de exemplu lapte, dar si vaca de carne – sectoare care trebuie sprijinite, iar facilitatea pe care ne-o creeaza noua PAC de a dirija o parte din sume de la un pilon la celalalt, catre sectoarele deficitare, este binevenita. Optiunea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este aceea de a orienta aceste sume, catre zona de legume, catre zona de orez unde din pacate suprafetele au cunoscut un declin in ultimul timp, catre sfecla de zahar, hamei, catre lapte si vaca de carne", a mai afirmat Daniel Constantin.

De asemenea, comisarul european Dacian Ciolos a aratat ca in perioada urmatoare, dincolo de politicile europene din domeniul subventiilor si a preturilor practicate pe piata produselor agricole, performanta fermelor mari va depinde in mod necesar de punerea in practica de catre acestea a rezultatelor din domeniul cercetarii si inovarii.

"Obiectivul meu a fost in primul rand sa fie mentinuta alocarea bugetara totala a PAC si, in acelasi timp, sa obtin sustinerea politica a statelor membre ca sa accepte nu numai mentinerea bugetului pentru agricultura, dar sa accepte si o reducere a platilor directe pentru agricultorii lor, pentru a putea creste platile directe in noile state membre. Pentru ca aceasta crestere, atat cat este, a platilor directe in noile state membre nu vine dintr-un buget suplimentar a PAC, ci dintr-o reechilibrare a alocarilor intre statele membre", a declarat comisarul European pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

La randul sau, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, a facut o trecere in revista a noutatilor pe care le aduce noua Politica Agricola Comuna, concomitent cu o previzionare a modului in care acestea vor afecta sectoarele agriculturii romanesti, stabilind in acelasi timp liniile si masurile pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale le va adopta in perioada urmatoare, astfel incat, pe de o parte, fermierii romani sa poata exploata la maximum fondurile si facilitatile puse la dispozitie prin noua PAC, iar pe de alta parte sa permita atenuarea socurilor datorate aplicarii reformei in sectoarele vulnerabile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


In acest context, ministrul Constantin a subliniat necesitatea realizarii a doua subprograme, unul care sa vizeze zona montana si submontana, iar celalalt sectorul laptelui, anticipand ca cea mai mare provocare pentru Romania in perioada urmatoare o va constitui lipsa de competitivitate a producatorilor autohtoni fata de cei din statele dezvoltate ale Uniunii Europene, odata cu eliminarea cotelor de lapte in anul 2015.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016