Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Derogari ale Comisiei Europene de la normele antitrust, in domeniul agricol

derogari-ale-comisiei-europene-de-la-normele-antitrust-in-domeniul-agricol

Comisia Europeana a informat ca a adoptat noi orientari cu privire la modul in care unele derogari specifice in domeniul agricol de la normele antitrust ale UE se aplica vanzarii in comun ulei de masline, carne de vita si manzat si culturi arabile.


Normele standard de concurenta ale UE interzic acordurile prin care se stabilesc preturile sau alte conditii comerciale sau se impart pietele, cu exceptia cazului in care acordurile permit imbunatatirea productiei sau a distributiei, asigurand in acelasi timp consumatorilor o parte echitabila din profitul rezultat.
 
Normele standard in materie de concurenta se aplica sectorului agricol, sub rezerva anumitor derogari specifice. Aceste derogari legate de eficienta permit producatorilor de ulei de masline, carne de vita si manzat si culturi arabile sa vanda si sa stabileasca in comun preturile, volumele si alte conditii prin intermediul organizatiilor recunoscute, daca indeplinesc anumite conditii, printre care aceea ca volumele comercializate de o anumita organizatie sa nu depaseasca anumite praguri (20% din piata relevanta pentru uleiul de masline si 15% din piata nationala pentru carnea de vita si manzat si culturi arabile) si ca astfel de organizatii sa contribuie semnificativ la eficientizarea activitatii agricultorilor, punandu-le la dispozitie activitati de sprijin in afara celor de vanzari (de exemplu, depozitare, transport, distributie).
 
„Obiectivul este de a se asigura faptul ca agricultorii europeni pot coopera intre ei pentru a ramane competitivi si pentru a beneficia de putere de negociere fata de cumparatori”, a declarat comisarul european responsabil cu politica in domeniul concurentei, Margrethe Vestager.
 
Orientarile vizeaza consolidarea pozitiei comune a agricultorilor in lantul de aprovizionare cu alimente prin stabilirea de norme clare si aplicabile. Acestea ii ajuta pe agricultori sa contracareze efectele concentrarii crescande in etapele de prelucrare si de vanzare cu amanuntul ale lantului, a explicat, la randul sau, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Noile orientari vor completa reforma politicii agricole comune, care a introdus o serie de modificari la normele privind modul in care pot coopera agricultorii din UE. Reforma politicii agricole comune vizeaza cresterea competitivitatii si a caracterului durabil al activitatii agricultorilor din UE si consolidarea puterii de negociere a acestora fata de cumparatori, mentinand, in acelasi timp, o abordare orientata catre piata.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016