Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand de luni, 1 aprilie, se depun declaratiile privind cota de lapte
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza operatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca, incepand de luni, 1 aprilie 2013, trebuie sa depuna declaratiile anuale privind livrarile, respectiv vanzarile, realizate in anul de cota 2012/2013.
Anul actual de cota se incheie la 31 martie 2013, iar declaratiile anuale trebuie completate si depuse la centrele APIA pana la data de 14 mai 2013, inclusiv, fara penalizari. Declaratiile trebuie depuse de catre producatorii care detin cota pentru vanzari directe si de catre operatorii care achizitioneaza lapte de la producatori.
Producatorii detinatori de cota pentru vanzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului.
APIA precizeaza ca, in functie de cantitatea de cota de vanzari directe detinuta, Caietul fermierului este de doua tipuri: tip A (pentru producatorii care detin cota mai mare de 5.000 de kilograme) si tip B (pentru o cantitate mai mica de 5.000 de kilograme).
Este important de mentionat ca producatorul care detine cota pentru vanzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului de cota. Cumparatorii trebuie sa depuna la centrele judetene APIA declaratia anuala privind cantitatea de lapte achizitionata in anul de cota 2012/2013, termenul limita fiind tot 14 mai 2013.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Potrivit APIA, producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.
Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal.
Pentru cumparatorii de lapte care nu depun la termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai. Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01 % din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere.
Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 EUR.
In egala masura, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura