Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul „Cornul si laptele”, o posibila solutie pentru criza de pe piata laptelui din Romania

programul-cornul-si-laptele-o-posibila-solutie-pentru-criza-de-pe-piata-laptelui-din-romania

De anul viitor, programul se va diversifica, in scoli urmand sa fie distribuite copiilor si fructe si legume proaspete.


Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca legislatia noului program national pentru distributia laptelui, fructelor si legumelor in scolile si gradiniţele din Romania este aproape finalizat, iar din 2017 elevii si prescolarii vor primi pachete de alimente mult mai diversificate.
 
„Programul acesta se va implementa din 2017. Vrem sa incurajam o alimentaţie sanatoasa pentru elevii claselor primare, iar prin noul program vom introduce acest program si la prescolari. Totodata vrem sa sprijinim fermierii romani, astfel incat vom creea cadrul legislativ prin care producatorii autohtoni de lapte, fermierii locali, sa aiba prioritate in a obtine contractele de distributie in şscoli a fructelor, legumelor şi produselor lactate. Iar marea schimbare e reprezentata de diversificarea produselor pe care le vom putea oferi copiilor. In afara de lapte, mi-as dori sa putem oferi iaurt natural si chiar branza dulce. Iar in categoria fructelor vom putea da celor mici mere, pere, struguri, prune, piersici sau nectarine. Mai mult, introducem şi componenta legumelor, morcov, ardei gras sau castravete proaspat”, a declarat ministrul Agriculturii.
 
In cadrul unei dezbateri publice, organizate la Palatul Parlamentului, fermierii şi sindicatele din industria agroalimentara au discutat prevederile noului program, insistand asupra necesitatii cresterii finantarii si a infiintarii unei autoritati guvernamentale de coordonare şi control, care sa gestioneze achizitia si distributia in scoli a fructelor, legumelor si produselor lactate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Acest program e una dintre soluţiile de rezolvare a crizei de pe piaţa laptelui din Romania. Acest program ne da speranta ca vom putea face ceva pentru fermierul roman, de aceea e important ca producatorii locali sa aiba prioritate la licitatii. Dar, la fel de important e infiintarea unui organism, o direcţie sau o autoritate a Guvernului, care sa coordoneze implementarea acestui program la nivel naţional”, a explicat Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania.
 
Reprezentantii Ministerului Finantelor au anuntat ca selecţia distribuitorilor nu se va mai face in baza celui mai mic pret oferit, ci printr-un raport pret-calitate, dar nu s-a stabilit deocamdata care e valoarea maxima ce va fi decontata de stat.
 
In plus, ar putea fi creeat si un cadru legislativ prin care autoritatile locale sa contribuie financiar la acest program. Uniunea Europeana va deconta Romaniei aproximativ sapte milioane de euro pentru distributia de fructe si legume in scoli si alte peste zece milioane de euro pentru distributia de lapte si produse lactate. Conditia este ca pana in luna august a anului viitor tara noastra sa implementeze aceste modificari şi sa se alinieze, astfel, normelor UE.
 
Reprezentantii Ministerului Agriculturii spun ca pana la sfarsitul acestui an Guvernul va emite Ordonanta de Urgenţa in baza careia va lua fiinta noul program de distributie a laptelui, fructelor si legumelor in scoli, iar pana in luna iulie a anului viitor ar urma sa fie adoptate si normele de aplicare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016