Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Romanii nu prea mananca fructe si legume
Eurostat ne arata ca obiceiurile noastre nu sunt sanatoase. Ignoram fructele si legumele!
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi.
In randul statelor membre UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi a fost raportat in Irlanda (33% din populatie), Olanda (30%), Danemarca (23%) si Franta (20%).
La polul opus, in Romania doar 2% din populatie mananca zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, fiind urmata de Bulgaria si Slovenia (ambele cu 5%) si Austria (6%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Consumul zilnic de fructe si legume este mai ridicat in randul femeilor decat al barbatilor: in medie, 58% dintre femei au raportat ca au mancat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi, fata de 51% in cazul barbatilor. Tendinta este similara in cazul consumului de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi: 15% in randul femeilor fata de 10% in cazul barbatilor.
Aportul scazut de fructe si legume in alimentatia zilnica se numara printre primii 10 factori de risc a mortalitatii la nivel mondial.
De asemenea, specialistii estimeaza ca, la nivel mondial, aproximativ 14% din decesele care au loc din cauza cancerului gastro-intestinal, 11% din decesele cauzate de boala cardiaca ischemica si aproximativ 9% din decesele care au loc din cauza accidentului vascular cerebral au la baza consumul insuficient de fructe si legume.
Cercetarile medicale au aratat faptul ca un consum adecvat de fructe si legume pe zi poate reduce riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare, a cancerului la stomac si a cancerului colorectal. Expertii au mai atras atentia asupra faptului ca un consum ridicat de alimente procesate, bogate in grasimi si zaharuri pot conduce la obezitate, in timp ce includerea fructelor si a legumelor in dieta zilnica ar putea ajuta la prevenirea unor boli netransmisibile majore. Mai mult, acestea asigura un aport adecvat de micronutrienti, fibre alimentare si vitamine necesare bunei functionari a organismului.
Specialistii OMS recomanda un consum zilnic de minim 400 de grame de fructe si legume pe zi, care poate ajuta organismul la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul, diabetul si obezitatea.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura