Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu prea mananca fructe si legume

romanii-nu-prea-mananca-fructe-si-legume

Eurostat ne arata ca obiceiurile noastre nu sunt sanatoase. Ignoram fructele si legumele!


In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi.
 
In randul statelor membre UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi a fost raportat in Irlanda (33% din populatie), Olanda (30%), Danemarca (23%) si Franta (20%).
 
La polul opus, in Romania doar 2% din populatie mananca zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, fiind urmata de Bulgaria si Slovenia (ambele cu 5%) si Austria (6%).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Consumul zilnic de fructe si legume este mai ridicat in randul femeilor decat al barbatilor: in medie, 58% dintre femei au raportat ca au mancat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi, fata de 51% in cazul barbatilor. Tendinta este similara in cazul consumului de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi: 15% in randul femeilor fata de 10% in cazul barbatilor.
 
Aportul scazut de fructe si legume in alimentatia zilnica se numara printre primii 10 factori de risc a mortalitatii la nivel mondial.
 
De asemenea, specialistii estimeaza ca, la nivel mondial, aproximativ 14% din decesele care au loc din cauza cancerului gastro-intestinal, 11% din decesele cauzate de boala cardiaca ischemica si aproximativ 9% din decesele care au loc din cauza accidentului vascular cerebral au la baza consumul insuficient de fructe si legume.
 
Cercetarile medicale au aratat faptul ca un consum adecvat de fructe si legume pe zi poate reduce riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare, a cancerului la stomac si a cancerului colorectal. Expertii au mai atras atentia asupra faptului ca un consum ridicat de alimente procesate, bogate in grasimi si zaharuri pot conduce la obezitate, in timp ce includerea fructelor si a legumelor in dieta zilnica ar putea ajuta la prevenirea unor boli netransmisibile majore. Mai mult, acestea asigura un aport adecvat de micronutrienti, fibre alimentare si vitamine necesare bunei functionari a organismului.
 
Specialistii OMS recomanda un consum zilnic de minim 400 de grame de fructe si legume pe zi, care poate ajuta organismul la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul, diabetul si obezitatea.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016