Romanii nu prea mananca fructe si legume
Publicat la data de 04 Ian. 2022 in:
Diverse Eurostat ne arata ca obiceiurile noastre nu sunt sanatoase. Ignoram fructele si legumele!
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi.
In randul statelor membre UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi a fost raportat in Irlanda (33% din populatie), Olanda (30%), Danemarca (23%) si Franta (20%).
La polul opus, in Romania doar 2% din populatie mananca zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, fiind urmata de Bulgaria si Slovenia (ambele cu 5%) si Austria (6%).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit
Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei 1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...
Oferta Speciala
valabila 48h
Consumul zilnic de fructe si legume este mai ridicat in randul femeilor decat al barbatilor: in medie, 58% dintre femei au raportat ca au mancat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi, fata de 51% in cazul barbatilor. Tendinta este similara in cazul consumului de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi: 15% in randul femeilor fata de 10% in cazul barbatilor.
Aportul scazut de fructe si legume in alimentatia zilnica se numara printre primii 10 factori de risc a mortalitatii la nivel mondial.
De asemenea, specialistii estimeaza ca, la nivel mondial, aproximativ 14% din decesele care au loc din cauza cancerului gastro-intestinal, 11% din decesele cauzate de boala cardiaca ischemica si aproximativ 9% din decesele care au loc din cauza accidentului vascular cerebral au la baza consumul insuficient de fructe si legume.
Cercetarile medicale au aratat faptul ca un consum adecvat de fructe si legume pe zi poate reduce riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare, a cancerului la stomac si a cancerului colorectal. Expertii au mai atras atentia asupra faptului ca un consum ridicat de alimente procesate, bogate in grasimi si zaharuri pot conduce la obezitate, in timp ce includerea fructelor si a legumelor in dieta zilnica ar putea ajuta la prevenirea unor boli netransmisibile majore. Mai mult, acestea asigura un aport adecvat de micronutrienti, fibre alimentare si vitamine necesare bunei functionari a organismului.
Specialistii OMS recomanda un consum zilnic de minim 400 de grame de fructe si legume pe zi, care poate ajuta organismul la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul, diabetul si obezitatea.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>