Publicat in: Diverse
Romanii nu prea mananca fructe si legume
Eurostat ne arata ca obiceiurile noastre nu sunt sanatoase. Ignoram fructele si legumele!
In medie, peste jumatate din populatia UE (55%) a raportat ca in 2019 a consumat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi.
 
In randul statelor membre UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi a fost raportat in Irlanda (33% din populatie), Olanda (30%), Danemarca (23%) si Franta (20%).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
La polul opus, in Romania doar 2% din populatie mananca zilnic cel putin cinci portii de fructe si legume, fiind urmata de Bulgaria si Slovenia (ambele cu 5%) si Austria (6%).
 
Consumul zilnic de fructe si legume este mai ridicat in randul femeilor decat al barbatilor: in medie, 58% dintre femei au raportat ca au mancat intre una si patru portii de fructe si legume pe zi, fata de 51% in cazul barbatilor. Tendinta este similara in cazul consumului de cinci sau mai multe portii de fructe si legume pe zi: 15% in randul femeilor fata de 10% in cazul barbatilor.
 
Aportul scazut de fructe si legume in alimentatia zilnica se numara printre primii 10 factori de risc a mortalitatii la nivel mondial.
 
De asemenea, specialistii estimeaza ca, la nivel mondial, aproximativ 14% din decesele care au loc din cauza cancerului gastro-intestinal, 11% din decesele cauzate de boala cardiaca ischemica si aproximativ 9% din decesele care au loc din cauza accidentului vascular cerebral au la baza consumul insuficient de fructe si legume.
 
Cercetarile medicale au aratat faptul ca un consum adecvat de fructe si legume pe zi poate reduce riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare, a cancerului la stomac si a cancerului colorectal. Expertii au mai atras atentia asupra faptului ca un consum ridicat de alimente procesate, bogate in grasimi si zaharuri pot conduce la obezitate, in timp ce includerea fructelor si a legumelor in dieta zilnica ar putea ajuta la prevenirea unor boli netransmisibile majore. Mai mult, acestea asigura un aport adecvat de micronutrienti, fibre alimentare si vitamine necesare bunei functionari a organismului.
 
Specialistii OMS recomanda un consum zilnic de minim 400 de grame de fructe si legume pe zi, care poate ajuta organismul la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul, diabetul si obezitatea.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Conform datelor anuntate la Targul National al Mierii de directorul general adjunct al Directiei...
Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE
Florin Barbu cere scutiri la Bruxelles. Romania depaseste de 5 ori standardul UE
De asemenea, Romania va incerca sa convinga Bruxelles-ul sa prelungeasca derogarile pentru...
Ferma piscicola in Romania. Bazinele de crestere
Ferma piscicola in Romania. Bazinele de crestere
Un bazin de acvacultura in sistem recirculat este obligatoriu sa fie circular, sa aiba suprafata...
Bruxelles: Petre Daea discuta teme importante pentru producatorii agricoli din Romania
Bruxelles: Petre Daea discuta teme importante pentru producatorii agricoli din Romania
Ministrii vor discuta despre situatia pietelor, bioeconomie, etichetarea mierii, directiva...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016