Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma piscicola in Romania. Bazinele de crestere

ferma-piscicola-in-romania-bazinele-de-crestere

In sistem recirculat, bazinele cele mai folosite si care au cel mai bun randament sunt cele circulare, cu volume cuprinse intre 3 si 20 m³.


Un bazin de acvacultura in sistem recirculat este obligatoriu sa fie circular, sa aiba suprafata fina, o culoare deschisa, de preferinta albastra sau verde. Bazinul trebuie sa fie dotat cu sistem de evacuare a apei, conectat la un sifon central. Sistemele de evacuare au fost descrise si la capitolul cu pastravi.
 
Materialul cel mai frecvent folosit pentru constructia bazinelor este fibra de sticla. Acest material prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje: 
 
- bazinele sunt usoare si usor de manipulat,
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
- prezinta o mare rezistenta la lovituri puternice si au o durata de folosire de peste 50 de ani;
 
- in caz de accidente, in urma carora s-ar putea sparge, aceste bazine se repara simplu, fara o tehnologie speciala;
 
- se gasesc in comert sau pot fi construite in forme si marimi diverse dupa nevoile fermierului. Colturile acestor bazine sunt usor de realizat in curba, fara a exista margini cu unghiuri drepte, in care s-ar aduna depuneri.
 
Singurul inconvenient al acestor bazine ar fi pretul destul de ridicat. De exemplu, in comert se gasesc bazine cu volumul util de 5,6 m³ la preturi cuprinse intre 1.500 si 2.000 de euro bucata. Acelasi bazin, daca ar fi executat din materiale plastice (polietilena sau polipropilena), ar costa cca 60% din pretul unuia din fibra de sticla. Insa aceste bazine au si unele dezavantaje:
 
- nu prezinta siguranta in caz de lovituri mai puternice,
 
- reparatiile nu se pot face imediat, necesitand substante speciale si pricepere in folosirea lor, - prin modul lor de constructie se obtin margini in unghi drept (locul lipirii fundului de peretele bazinului) care favorizeaza depunerile de sedimente si apoi de microorganisme potential daunatoare;
 
- lumina solara si variatiile de temperatura le pot afecta structura;
 
- au o durata mai scurta de folosinta
 
De asemenea, exista si varianta folosirii de bazine din beton. Aceste bazine sunt o idee buna numai daca nu se doreste mutarea lor dupa un interval prea scurt de timp. Spargerea lor pentru inlocuirea cu altele mai practice duce la un mare deranj si formarea de praf, moloz si galagie ce pot influenta sanatatea pestilor. Aceste bazine betonate se folosesc numai dupa ce au fost vopsite in prealabil cu vopsele cauciucate, impermeabile si netoxice. 
 
Rolul stratului de vopsea este de a impiedica substantele chimice toxice din betonul proaspat sa ajunga in apa. Pentru a deveni netoxic, betonul trebuie sa stea cu apa cel putin 1 an de zile sau sa fie neutralizat cu acid fosforic apoi limpezit foarte bine.
 
Aceste inconveniente fac ca solutia cea mai buna sa fie bazinele din fibra de sticla. O alternativa la aceste bazine sunt cele din prelata, montate pe o rama din teava metalica. Desi au o viata de exploatare destul de scurta (cca 5 ani), aceste bazine au marele avantaj de a fi ieftine. Costul unui bazin din prelata, cu acelasi volum de 5,6 m este de cca 400 euro.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.88 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016