INS: Laptele colectat de la fermierii romani este mai putin
Publicat la data de 18 Iul. 2022 in:
Diverse In primele cinci luni ale anului 2022, Romania a importat mai mult lapte brut, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cantitatea de lapte brut importat a crescut cu 9.574 de tone in intervalul 1 ianuarie - 31 mai 2022, conform cifrelor transmise de Institutul National de Statistica.
Cantitatea de lapte brut importata in primele cinci luni ale anului curent a fost de 70.434 tone. Mai exact, cu 9.574 tone mai mult decat intervalul similar din 2021 cand s-au importat 60.860 de tone. Aceasta crestere este de aproximativ 16%.
In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2022 cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut cu 4,3% comparativ cu 2021. "In luna mai 2022, cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a crescut cu 17,7% fata de luna aprilie 2022 si a scazut cu 5,7% fata de luna mai 2021", subliniaza INS.
In luna mai a acestui an cantitatea de lapte de vaca colectata de la unitatile procesatoare a crescut cu 16.110 tone (+17,7%) fata de luna precedenta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Lucrarea & 39;Criptomonede Ghid practic pentru incepatori& 39; nu lasa nicio intrebare fara raspuns Te invitam sa o parcurgi chiar acum si sa devii fara nicio exagerare expert in bitcoin si in alte monede virtuale Este primul pas spre o investitie inspirata Iata 2 motive esentiale pentru care trebuie sa parcurgi lucrarea & 39;Criptomonede...
Oferta Speciala
valabila 48h
Productia a inregistrat cresteri in randul: laptelui acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare) cu 3492 tone (+21,5%), branzeturi cu 1665 tone (+19,8%) si smantana de consum cu 248 tone (+4,7%).
In schimb, productia a scazut la unt cu 107 tone (-12,5%) si la laptele de consum cu 1347 tone (-4,2%), potrivit datelor transmise de INS.
Romania are un deficit de 700.000 de tone de lapte pe an. Aceasta cantitate ar putea fi suplimentata prin cresterea fermelor romanesti a efectivelor de vaci cu genetica productiva, a explicat Ionut Lupu, director executiv HOLSTEIN RO.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
De ce sa cultivi schisandra, planta cu cinci arome
Schisandra este planta asemanatoare cu vita-de-vie si are fructe mici si rosii care cresc in ciorchine. Planta Schisandra chinensis este considerata a avea proprietati care stimuleaza puternic imunitatea. In medicina traditionala japoneza si chinezeasca, Schisandra este recomandata intr-un numar foa... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>