INS: Laptele colectat de la fermierii romani este mai putin
Publicat la data de 18 Iul. 2022 in:
Diverse In primele cinci luni ale anului 2022, Romania a importat mai mult lapte brut, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cantitatea de lapte brut importat a crescut cu 9.574 de tone in intervalul 1 ianuarie - 31 mai 2022, conform cifrelor transmise de Institutul National de Statistica.
Cantitatea de lapte brut importata in primele cinci luni ale anului curent a fost de 70.434 tone. Mai exact, cu 9.574 tone mai mult decat intervalul similar din 2021 cand s-au importat 60.860 de tone. Aceasta crestere este de aproximativ 16%.
In perioada 1 ianuarie - 31 mai 2022 cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut cu 4,3% comparativ cu 2021. "In luna mai 2022, cantitatea de lapte de vaca colectata de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a crescut cu 17,7% fata de luna aprilie 2022 si a scazut cu 5,7% fata de luna mai 2021", subliniaza INS.
In luna mai a acestui an cantitatea de lapte de vaca colectata de la unitatile procesatoare a crescut cu 16.110 tone (+17,7%) fata de luna precedenta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Productia a inregistrat cresteri in randul: laptelui acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si alte produse lactate similare) cu 3492 tone (+21,5%), branzeturi cu 1665 tone (+19,8%) si smantana de consum cu 248 tone (+4,7%).
In schimb, productia a scazut la unt cu 107 tone (-12,5%) si la laptele de consum cu 1347 tone (-4,2%), potrivit datelor transmise de INS.
Romania are un deficit de 700.000 de tone de lapte pe an. Aceasta cantitate ar putea fi suplimentata prin cresterea fermelor romanesti a efectivelor de vaci cu genetica productiva, a explicat Ionut Lupu, director executiv HOLSTEIN RO.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>