Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Investitie de 28,8 milioane euro in Insula Mare a Brailei

investitie-de-288-milioane-euro-in-insula-mare-a-brailei

Compania Agricost realizeaza o noua investitie de 28,8 milioane euro in Insula Mare a Brailei, dupa ce a semnat un acord de finantare cu EximBank.


EximBank si compania Agricost SA, administratorul exploatatiei agricole Insula Mare a Brailei, cel mai mare sistem de ferma integrata din Uniunea Europeana, au incheiat un acord de finantare in valoare totala de 28,8 milioane de euro, facilitatea avand ca destinatie continuarea investitiilor societatii pentru urmatorii ani.
 
”Prin incheierea acestui acord cu Agricost – unul dintre cei mai mari jucatori din domeniul agricol la nivel national si chiar european, EximBank continua sa evolueze in directia consolidarii pozitiei de finantator corporate important, avand ca principal atu abilitatea de a structura solutii financiare smart pentru partenerii sai. Suntem convinsi ca acest parteneriat - construit pe capacitatea EximBank de a oferi produse si servicii care nu numai ca sunt la un standard inalt de calitate, dar sunt si competitive din punctul de vedere al costurilor, si pe potentialul Agricost de a implementa proiecte sustenabile, cu impact direct si pozitiv la nivel micro si macro-economic - va contribui consistent la consolidarea agribusiness-ului romanesc”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.
 
La randul sau, Mirela Bibicu, directorul Regiunii Sud-Est si coordonatorul Agentiei Galati a EximBank, a afirmat ca Agricost opereaza aproximativ 57.000 de hectare de teren in Insula Mare a Brailei si furnizeaza circa 5% din productia totala de cereale a Romaniei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
In anul 2018, Agricost a fost preluata de grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite.
 
”Suntem hotarati sa continuam planurile de investitii in domeniul agricol din Romania deoarece suntem convinsi ca numai prin implementarea unor investitii in tehnologie si inovare putem creste eficienta, productivitatea, precum si maximiza randamentele productiei. Sunt investitii care vor aduce beneficii viitoare pentru fermierii romani, vor crea noi locuri de munca si vor imbunatati accesul produselor romanesti la pietele internationale, acestea conducand la crearea unei stabilitati pe termen lung in zona productiei agricole pentru Romania”, a spus Khadim Al Derei, vicepresedinte si cofondator al Al Dahra.
 
EximBank administra la finele lui 2018 expuneri totale de 8 miliarde lei, in crestere cu 30% fata de 2017, si inregistra un profit de 113,5 milioane lei.
 
Agricost detine si administreaza, cea mai mare exploatatie agricola din Europa, situata in Insula Mare a Brailei din Romania, amplasata la o distanta de 160 km fata de Bucuresti si 130 km fata de Portul Constanta. Exploatatia din Insula Mare a Brailei este gestionata prin intermediul a 29 de ferme vegetale, interconectate, care alcatuiesc o zona agricola compacta cu o suprafata de 56.000 de hectare de teren agricol fertil, cu liber acces la Dunare.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016