IPS Teodosie: Preotii sa iasa pe camp si sa se roage pentru ploaie
Publicat la data de 23 Apr. 2020 in:
Diverse Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, indeamna preotii sa iasa pe camp si sa se roage pentru ploaie, avand in vedere ca Romania traverseaza o seceta care deja afecteaza culturile.
"IPS Teodosie a randuit ca maine, de Izvorul Tamaduirii, in toate parohiile si manastirile sa se oficieze Sfanta Liturghie, apoi slujba de sfintire a apei, dupa randuiala. Dupa aceasta, toti preotii din mediul rural, dar si cei de la orase, care au legaturi cu lumea satului, sunt indrumati sa mearga pe camp, unde vor oficia slujba speciala pentru ploaie", a anuntat joi purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tanasescu.
El a mai spus ca, la o saptamana dupa Duminica Invierii, de Pastele Blajinilor, pentru a se veni in intampinarea credinciosilor, care nu pot merge la cimitir din cauza pandemiei de coronavirus, in toate bisericile din eparhie se va savarsi Sfanta Liturghie, insotita de parastasul pentru cei adormiti.
"Venind in intampinarea credinciosilor care, anul acesta, nu pot merge la cimitir pentru a-i pomeni pe cei adormiti (din cauza pandemiei de coronaviurus), din indemnul Inaltpreasfintitului Teodosie, in toate bisericile din Eparhia noastra se va savarsi sfanta liturghie insotita de parastasul pentru cei adormiti. Preotii sunt indemnati sa anunte credinciosii pentru ca acestia sa trimita pomelnicele celor adormiti la Biserica, aceasta fiind deschisa pentru inchinare individuala, in afara programului sfintelor slujbe", a mentionat Tanasescu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Astfel de actiuni ale BOR au mai avut loc si in 2015, 2016 si 2019, in mai multe localitati din Romania.
Detalii despre seceta
Prin seceta meteorologica se intelege o perioada de 10 zile fara precipitatii in aprilie-septembrie sau 14 zile fara precipitatii in octombrie-martie.
Seceta pedologica se manifesta atunci cand solul nu mai poate asigura apa necesara plantelor si acestea se vestejesc.
Seceta atmosferica apare in perioadele fara precipitatii, cu temperaturi ridicate si cu umiditatea aerului scazuta.
La seceta agricola, in afara de lipsa precipitatiilor se mai au in vedere radiatiile solare, umiditatea aerului si a solului, precum si vanturile.
Se apreciaza ca seceta din Baragan este cauzata nu atat de cantitatile reduse de precipitatii, cat mai ales de evaporatia puternica provocata de vantul uscat.
Zile de seceta si arsita se inregistreaza atunci cand umiditatea atmosferica scade sub 30%, iar temperatura depaseste 32°C.
Suprafata agricola a Romaniei este cuprinsa de seceta in urmatoarele proportii: 2% se manifesta in toti anii, este seceta extrem de severa; 28% se manifesta in 40% din ani, este seceta foarte severa; 10% se manifesta in 10-40% din ani, este seceta moderata; 60% se manifesta in mai putin de 10% din ani, este seceta redusa.
Ponderea anilor secetosi este de: 89% in Dobrogea; 66% in Muntenia si Moldova; 96% in Banat si Oltenia; 48% in Transilvania.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>