Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Temperaturile ridicate si precipitatiile scazute au adus daunatori culturilor agricole

temperaturile-ridicate-si-precipitatiile-scazute-au-adus-daunatori-culturilor-agricole

In judetul Maramures, temperaturile foarte ridicate din ultima vreme au dus la aparitia si dezvoltarea daunatorilor in culturile agricole. Sunt afectate atat culturile legumicole, cat si cele pomicole, dar si vita de vie. Agricultorii sunt nevoiti sa aplice tratamente pentru a nu-si pierde productiile.


Problemele au inceput sa apara din luna iulie, cand precipitatiile au fost tot mai putine si temperaturile tot mai ridicate, sustin specialistii Unitatii Fitosanitare Maramures.
„Din luna iulie, frecventa ploilor s-a rarit. Avem unele statii unde au existat doar 7-8 zile cu ploi, cantitatea fiind foarte mica, iar in acest context temperaturile, valorile maxime au crescut excesiv. Toate acestea, coroborate cu ceea ce se intampla in judet, au dus la dezvoltarea daunatorilor in toate tipurile de culturi agricole. Astfel, putem spune ca in ultimele zile a fost o explozie a daunatorilor de frunze, cum ar fi acarienii, la toate tipurile de culturi, atat in pomicultura, cat si in legumicultura”, a relatat Melania Olteanu, consilier superior al Unitatii Fitosanitare Maramures.
 
Culturile de arbusti au fost atacate si de tantarasul de masa, iar vita de vie a fost atacata de acarieni, dar si de putregaiul negru si brun. De asemenea, au fost afectate si culturile de afin. Agricultorii sunt sfatuiti sa aplice tratamente culturilor pentru a le proteja.
„Informatiile pentru efectuarea tratamentelor si pentru stabilirea diagnosticului se pot obtine de la Unitatea Fitosanitara. Trebuie sa preleveze probe din plantele de cultura pe care dansii le detin. Noi efectuam analize de laborator, in functie de aceasta stabilim tratamentul care se preteaza pentru diagnosticul respectiv”, a mai adaugat Melania Olteanu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h





sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016