Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de cartofi in 2012, afectata grav de lipsa precipitatiilor

productia-de-cartofi-in-2012-afectata-grav-de-lipsa-precipitatiilor

Arsita si lipsa precipitatiilor au afectat peste 12.000 de hectare de culturi de cartofi din judetul Brasov. Asta inseamna productii mai mici cu pana la 80-90%, calitate slaba si preturi mari. Situatia nu se limiteaza la nivelul Brasovului, ci afecteaza toate judetele traditionale in cultura cartofului.


Ce s-a intamplat de fapt? Temperaturile de peste 60 de grade Celsius de la nivelul solului a distrus plantele, cartoful fiind o specie putin toleranta la arsita si seceta.

Daca toamna trecuta un kilogram de cartofi pleca de la poarta producatorilor cu un pret de 40 de bani kilogramul, anul acesta ar putea costa peste 1 leu.

Asta inseamna ca se vor da iarasi drumul la importuri, la fel ca in urma cu doi ani, cand recolta de cartofi a fost calamitata de boli si daunatori.

Nici in judetul Covasna situatia nu sta mai bine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cartofii distrusi si in nordul Moldovei


"Cartoful este foarte afectat, dar aceasta cultura se gaseste la Neamt doar in suprafete mici la populatie. In mod evident aproape 8.000 de ha din aceasta cultura sunt afectate", a precizat Liviu Bumbu, director la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Neamt.

La Suceava, in timpul infloririi cartofului, in iunie, cand a avut loc fenomenul de "legare", nu a cazut pic de apa, ceea ce face ca numarul de tuberculi din sol sa fie mic, iar la fel si marimea acestora din urma. Pe de alta, daca ploile se vor intoarce, sansa mai au fermierii care au aplicat la timp tratamentele foliare, in aceste conditii, cultura de cartofi putand sa-si revina.

"Este al doilea an in care avem probleme cu acest fenomen. in luna mai si la inceputul lunii iunie am avut niste ploi care au mai redus efectul secetei, insa, deja avem cateva saptamani in care am intrat intr-o asa zisa panica, mai ales pentru culturile insamantate in primavara. Este vorba, in principal, despre cultura porumbului si cultura cartofului, care sunt cultivate pe suprafete insemnate. Dar, in general, sunt afectate toate culturile", informeaza purtatorul de cuvant al Directie pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR), Suceava, Vasile Tofan, citat de cotidianul regional Evenimentul.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016