Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE

romania-ocupa-locul-6-la-productia-de-cartofi-in-ue

Datele au fost colectate si centralizate, asadar Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE. Mai mult, aceeasi pozitie este ocupata si la suprafata cultivata.


In topul producatorilor de cartofi din UE se mai afla Franta, cu 8,73 milioane de tone, urmata de Olanda - 7,09 milioane de tone, Polonia - 6,48 milioane de tone si Belgia, cu 4,1 milioane de tone.
 
In ceea ce priveste suprafata cultivata, Romania a ocupat locul patru cu 166.000 hectare, dupa Polonia (359.000 hectare), Germania ( 275.000 hectare) si Franta (206.000 hectare).
 
Datele provizorii ale INS arata ca anul trecut recolta locala de cartofi a fost usor mai mare decat in 2019, un plus de 56.000 de tone, desi seceta a produs pagube serioase in 2020, in timp ce suprafata cultivata a scazut cu circa 3.000 de hectare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Romania consemna in urma cu 10 ani productii de cartofi de 3,5 - 4 milioane de tone, dar de pe suprafete mai mari, respectiv intre 200.000 - 250.000 de hectare, insa in ultimii cinci ani suprafetele cultivate au scazut constant sub 200.000 de hectare. Zonele cu traditie in cultivarea cartofului sunt Harghita, Covasna, Brasov, Suceava si Sibiu.
 
Pe 18 februarie, Romulus Oprea, presedintele Federatiei Nationale a Cartofului in Romania (FNCR), declara la o dezbatere online ca "a doua paine a romanilor" a fost ignorata in ultimii 30 de ani si de aceea s-a ajuns in prezent la cultivarea unor suprafete ridicole cu cartofi.
 
Oprea sustinea ca aceasta cultura se retrage, "incet-incet", in zonele traditionale, iar din cauza schimbarilor climatice aceasta retragere va fi tot mai accentuata.
 
In privinta importurilor de cartofi congelati, presedintele FNCR sustinea ca in 1996 Romania importa doar 600 tone, iar in prezent se apropie de 90.000 tone de cartofi preprajiti si congelati importati prin retelele de supermarket.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016