Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Potrivit secretarului de stat in ministerul agriculturii, Achim Irimescu, tara noastra nu ar trebui sa mentina in aceeasi forma ca si pana acum, in noua PAC 2014-2020, fermele mici de 1 pana la 5 hectare. Acesta a mai spus ca in prezent doar 12 mii de ferme sunt economic viabile si produc pentru piata.
„Facem o mare greseala daca incurajam in noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020 plati suplimentare pentru fermele intre 1-5 hectare, pentru ca acolo sunt 90% din beneficiari si din pacate acestea sunt ferme de subzistenta. In prezent, in Romania, sunt doar 12.000 de ferme economic viabile, care utilizeaza insa 45% din terenul arabil al tarii si produc in mod clar pentru piata. Sunt intr-adevar probleme sociale si nu putem sa omoram fermele mici, dar ar fi o greseala, in opinia noastra, sa incurajam mentinerea lor in aceasta forma. De aceea avem in noua PAC sprijin pentru tinerii fermieri si o serie de masuri ca fermele sa se dezvolte ca dimensiuni economic viabile”, a sustinut Irimescu.
El a mai adaugat ca spera sa obtina acordul Parlamentului European pentru acordarea de plati mai mari pentru fermele care detin intre 5 si 30 de hectare si o plata diminuata pentru fermele care au intre 1 si 5 hectare si pentru cele de peste 30 de hectare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Sper sa reusim sa obtinem in Consiliul Parlamentului acceptul sa acordam plati mai mari prin noua PAC pentru fermele care detin intre 5 si 30 de hectare, iar pentru cele intre 1 si 5 ha si peste 30 de hectare sa acordam o plata diminuata. O alta varianta ar fi ca plafonarea sa ramana la latitudinea statului membru cu flexibilitate in aplicare si atunci am putea face si plata distributiva si plafonarea. Sper ca la Consiliul Ministrilor Agriculturii de luni (23 septembrie n.r.) sa se revina asupra pozitiei din iunie si sa permita introducerea plafonarii”, a precizat secretarul de stat.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News