Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Legumicultura nu este pentru oricine, dar poate aduce venituri însemnate
CONSTRUCTIE SOLARII, LISTA DE PRETURI, MATERIALE, VARIANTE CONSTRUCTIVE. Cel mai bun forum pentru sere si solarii, invata sa cultivi legume in solar pe comunitatea micilor fermieri, BIOPRODUCT
Ok, ideea ar cam fi urmatoarea. Astia care credem ca stim sau pretindem ca stim nu avem pe forumul asta decat un scop, sa incercam sa-i ajutam pe cei ce nu stiu si vor sa faca ceva. In primul rand, trebuie sa spun ca legumicultura nu este pentru oricine (necesita multi bani si o gramada de cunostinte), dar poate aduce venituri insemnate sau te poate duce la sapa de lemn.
Sfatuiesc pe toata lumea care nu a pus o leguma in viata lui sa pornesca cu o suprafata cat de mica sau sa isi caute un specialist pentru ca tehnologia adecvata face diferenta (un solar il construieste oricine). Cat despre preturi nu stiu ce sa zic, eu am solarii, imi fac si alte solarii dar sunt hotarat sa mi le fac eu nu sa le cumpar.
Cineva a intrebat cat costa o masina de roluit, raspunsul este mult (3-7ooo Euro daca te referi la ceva profesionist) sau cateva sute de ron daca o faci tu. Va recomand sa inchiriati una cu specialist cu tot sau sa roluiti tevile la cineva ce are si se pricepe la asta.
Partea cu achizitia e doar pentru cei ce vor sa faca o afacere din asta, altfel nu isi merita banii niciodata.Din experienta va spun ca 1000 m2 de solar se pot face cu 5000 E (atentie fara folie sau picurare) dar cu ffff multa munca (roluit, sudat, etc).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Acum, pretul unui solar depinde si de model, materialul din care e facut, etc. Nu incerc sa contrazic pe nimeni si trebuie sa recunosc ca toata lumea are dreptate partial, dar asta e alta poveste.
Pentru cei ce intentioneaza sa cultive tomate (si sa le paliseze de schelet) am insa o recomandare, aveti grija ce structura construiti sau achizitionati - o cultura de tomate pune usor un solar la pamant daca nu e un solar foarte rezistent (valabil si ptr zapada si furtuni).
Sa incerc sa va furnizez niste informatii totusi (pentru un solar facut de voi - semiprofesionist):
- - teava folosita pentru arce - teava neagra sudata - diametru intre 1"-1,5 " (se poate si de 3/4 " daca se fac ranforsari puternice - atentie peste 1,5" este foarte greu de roluit) - grosime teava minim 2 mm - altfel se indoaie ff repede.
- - teava sprijin arce - diametru 1,5" minim, grosime 2mm minim, in partea care intra in sol eu le-am turnat beton si le-am sudat si mustati din fier beton - ramforsari - pentru arce am folosit teava de 3/4" grosime 2mm, pentru stalpi pe mijloc teava de 1,5" diametru si grosime 2mm (o teava la 2-3 arce) sau 1" la teava si arc.
Teava care prinde arcele sus e de 1" cu 2mm grosime. Atentie, primele 2 arce si ultimile 2 arce dintr-un solar tebuiesc ranforsate special pentru ca ele sunt raspunzatoare de prabusirea unui solar. Se pot si galvaniza tevile dar numai dupa ce au fost roluite altfel pierdeti banii pentru ca se desprinde galvanul la roluire. Daca nu va permiteti galvanizarea le puteti grundui (atentia grund culoare cat mai deschisa, altfel deteriorati folia prin supraincalzire).
Distanta intre arce poate fi diferita (1,5 - 3 m), eu am ales 2 m pentru ca aceasta varianta tine folia bine intinsa intre arce.
Cum se prinde folia? folosind 2 teavi de 3/4" sau 1" pe toata lungimea solarului, folia se trece pe dupa teava si se pun clipsuri (de metal sau plastic - recomand de metal comercializate de Pestconvas (Targoviste), imi este asociat, clipsurile sunt din Belgia calitatea este fff buna si pretul aproape la fel ca la cele de platic. Mai exista o varianta pe care doresc sa o incerc pe 1 solar de la http://www.solariihuns.ro/sarma-ondulata.html (va puteti face si o imagine cam cum arata un solar).
Daca discutam despre folie nu recomand sub nici o forma folia "ieftina si buna", asa ceva nu exista, dai 7 RON/kg o poti folosi 2 ani sau 1 zi (pana la prima furtuna) sau 13 ron/kg e multistratificata, rezista 3 ani si e tratata. Ganditi-va o secunda nu la folia in sine ci la pretul culturilor care se pot strica daca folia cedeaza si o sa intelegi de ce gandesc asa.
Despre picurare, recomand banda de picurare T-Tape sau Aqua Traxx de 8 sau 10 mil (e grosimea ei) cu picuratori la 10 cm, debin de minim 1,4 l/ora - pret aproximativ 0,22-0,3 RON/ml.
In mare, cam astea sunt materialele care se folosesc la un solar "single" care in mod normal rezista acoperit si iarna si in care pot si cultivate si tomate palisate direct de structura.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 3.75 din 16 voturi