Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR: Insamantarile de toamna, neafectate de cresterile la gaze

madr-insamantarile-de-toamna-neafectate-de-cresterile-la-gaze

Ministerul Agriculturii confirma ca insamantarile de toamna din acest an nu au fost afectat de cresterile la gaze naturale. Exista, insa, ingrijorari pentru viitoarele culturi, mai ales ca ingrasamintele deja s-au scumpit si sunt greu de gasit.


"Insamantarile la culturile de toamna nu arata o panica, nu arata o ingrijorare majora. Pentru ca avem suprafetele deja insamantate, suntem cam in norma anilor trecuti, deci nu ar fi elemente de ingrijorare cu privire la insamantare. In schimb, am vazut o ingrijorare la nivel european. Toate statele europene prezente la Consiliul de Ministri au ridicat problema fertilizantilor, a pretului inputurilor in agricultura, a potentialelor riscuri si a impactului pe care il vor avea asupra productiilor sau rezultatelor din agricultura in anii ce urmeaza", a declarat seful MADR.
 
El spune ca problema preturilor vine dintr-o perioada mai lunga de timp, nu a aparut "de pe o zi pe alta", iar toate aceste cresteri de preturi la gaze, energie si inputuri trebuie puse intr-un context global.
 
"Practic, ceea ce s-a intamplat la nivel european cu criza gazelor si a energiei este un cost pe care trebuie sa il plateasca toti cetatenii europeni, pentru ca asa au decis factorii europeni care au regandit politica in domeniul inverzirii, in domeniul protectiei climei. In momentul in care iti pui obiective atat de ambitioase, cum este reducerea amprentei de carbon si atingerea spre zero in 2050, cu inchiderea facilitatilor de productie a energiei electrice prin combustibili solizi si Romania ia decizia, prima tara din Europa, sa inchida doua termocentrale....

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Noi asa am fost obisnuiti de-a lungul vremii, sa fim primii la rau, in loc sa ne asiguram ca punem ceva in loc, astfel incat presiunea resimtita de fiecare cetatean roman sa fie una suportabila, pentru ca nu poti compara un salariat cu 350 - 400 de euro salariu cu un salariat cu 4.000 de euro, salariul in Germania sau in Franta. Si iata ca Germania si-a intins productia de energie electrica pe baza combustibililor fosili pana in 2035 - 2038. Noi ne-am grabit sa inchidem termocentralele si acum platim costurile. Si nu numai noi, le platesc toti", a subliniat seful MADR.
 
In opinia sa, ambitiile de mediu impuse la nivel european impacteaza viata fiecarui cetatean din Uniunea Europeana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton