Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR ofera recompense pentru semnalarea cazurilor de porci morti

madr-ofera-recompense-pentru-semnalarea-cazurilor-de-porci-morti

Masura are ca scop prevenirea extinderii focarelor de pesta porcina africana, in conditiile in care unii crescatori isi arunca animalele moarte pentru a ascunde situatia in fata autoritatilor.


Autoritatile romane au apelat la stimularea gasirii de cadavre de porci si ofera peste 100 de lei celor care anunta institutiile de resort, a afirmat ministrul Agriculturii, Petre Daea, in timp ce vorbea despre noul focar de pesta porcina africana din judetul Teleorman.
 
„Este vorba de un nou focar, intr-o padure s-au gasit resturi de porci. Intrebarea care se pune este cine le-a dus acolo, intr-o padure, ca l-am intrebat pe presedintele ANSVSA. Cum au ajuns porcii aia acolo? Erau putreziti. Au dus doi purcei, cadavre de purcei. Unul dintre cadavre a fost depistat pozitiv, celalalt nu. Intrebarea este cine le-a dus in padure si se fac anchete. Au fost descoperite, pentru ca noi am introdus urmatorul lucru: pentru a apara tara aceasta, am introdus si aceasta stimulare a gasirii unor cadavre de porci . In conditiile in care gasesti un cadavru si il anunti, pentru fiecare cadavru primesti banii acestia”, a explicat Petre Daea.
 
Potrivit lui Daea, autoritatile au prelevat probe de la resturile de porci, iar acum este in desfasurare o ancheta pentru a fi identificate persoanele care le-au aruncat in padure.
„In momentul in care s-a gasit o anumita suspiciune imediat sistemul intra in alerta. Au luat animalele respective, au luat probele respective, au vazut ca este o asemenea situatie. Incepe ancheta epidemiologica, iar presedintele ANSVSA a dispus medicului de acolo sa faca ce spune legea, sa sesizeze acest lucru organelor de ancheta pentru a vedea cum au ajuns animalele respective acolo. Asa putem distruge toata tara, daca un netrebnic ia in spate un animal bolnav. Doi porci domestici bolnavi, la care au fost aduse cadavrele respective in padure unde mistretul poate sa vina si sa contamineze zona si sa imprastie boala in zona respectiva”, a mentionat seful de la Agricultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Zadarnicirea combaterii bolilor este infractiune si se poate face inchisoare. Lucrurile acestea trebuie sa fie intelese de sus pana jos. Acest focar nu este in proximitatea unor localitati, dar nu stim ce s-a intamplat”, a adaugat acesta.
 
Referindu-se la evolutia pestei porcine africane in Romania, ministrul Agriculturii a afirmat ca este un fenomen in descrestere, iar astazi mai sunt suspiciuni doar in doua judete.
 
Daea a mai spus ca ultimele date arata ca sunt afectate 8.138 de gospodarii, din acestea s-au facut si s-au finalizat dosare pentru 7.835 de gospodarii si s-au acordat despagubiri pentru 7.404 de gospodarii.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016