Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MADR pune presiune pe administratorii pietelor

madr-pune-presiune-pe-administratorii-pietelor

Seful MADR s-a intalnit cu administratorii pietelor si a pus presiune pe ei pentru sustinerea producatorilor.


MADR urmareste gasirea de solutii in vederea cresterii accesului producatorilor in piete, astfel incat consumatorii sa aiba la dispozitie o gama cat mai variata de produse agroalimentare fabricate pe plan local.
 
Pentru atingerea acestui obiectiv prioritar, ministrul Adrian Chesnoiu a facut apel la implicarea administratorilor pietelor pentru a pune la dispozitia producatorilor agricoli autentici suficiente spatii de vanzare destinate acestora, unde sa-si poata valorifica productia. Reprezentantii Asociatiei Administratorilor de Piete din Romania si-au exprimat intreaga disponibilitate in gasirea unor solutii concrete prin care producatorii locali sa isi poata desface produsele in piete.
 
"Sustin cu fiecare ocazie consumul de produse romanesti si cred ca este de datoria noastra a tuturor sa ne asiguram ca producatorii, care muncesc de dimineata pana seara in ferme, sunt pe deplin sprijiniti. Am transmis o adresa catre presedintii Consiliilor Judetene si catre primarii municipiilor si oraselor, in care le-am cerut sprijinul pentru identificarea unor spatii in care pot fi organizate piete volante, astfel incat fermierii sa isi poata valorifica produsele pe plan local. De asemenea, rog toate autoritatile competente sa se implice in verificarea respectarii legislatiei in ceea ce priveste accesul producatorilor romani autentici la spatiile de comercializare la care au dreptul. Sansa noastra este sa strangem randurile in favoarea productiei romanesti", a declarat ministrul Agriculturii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Printre temele de interes pentru administratorii pietelor s-au numarat si cele care vizeaza modificarea legislatiei pentru aprobarea unui cod CAEN unic pentru activitatea desfasurata de catre piete, identificarea unor surse de finantare pe care pietele agroalimentare le pot accesa si reducerea tarifelor pentru spatiile destinate cooperativelor cu 50%. In cadrul intalnirii, Chesnoiu i-a informat pe reprezentantii AAPR ca, incepand cu data de 1 martie a.c., se vor organiza piete volante la fiecare sfarsit de saptamana, in curtea MADR. De asemenea, ministrul a prezentat si aplicatia CPAC, in care vor fi incluse si pietele agroalimentare romanesti.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016