Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Merele de pe piata, in vizorul inspectorilor fitosanitari

In aceasta perioada, Autoritatea Nationala Fitosanitara anunta ca realizeaza analize de laborator la mere, iar rezultatele constatate pana acum nu releva prezenta reziduurilor de pesticide.
Autoritatea Nationala Fitosanitara, manifesta un interes sporit pentru depistarea la timp si eliminarea eventualelor neconformitati legate de depasiri ale reziduurilor de pesticide din fructe si legume, astfel incat pe masa consumatorului sa ajunga produse sigure consumului.
Astfel, prin inspectorii fitosanitari, Autoritatera preleveaza in permanenta probe de legume si fructe pe care le trimit pentru analiza celor doua laboratoare regionale acreditate din Bucuresti si Mures.
Conform rezultatelor obtinute, in urma analizelor de laborator la probele de mere productie autohtona, cat si la probele de mere prelevate din circulatia intracomunitara, pe aceleasi soiuri, nu s-au inregistrat depasiri ale reziduurilor de pesticide.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prelevarea probelor se face respectand Ordinul Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 1256 din 28 noiembrie 2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante si produse vegetale in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru determinarea oficiala a nivelului de reziduuri de pesticide.
Totodata, in conformitate cu prevederile europene, hipermarketurile si supermarketurile solicita buletine de analiza pentru a asigura populatia ca merele respecta siguranta alimentara si ca fructele sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, iar rezultatele analizelor sunt in parametrii ceruti de Regulamentul 396/2005 al Parlamentului European si al Consiliului din 23 februarie 2005 privind continuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare si hrana de origine vegetala si animala pentru animale si de modificare a Directivei 91/414/CEE.
Astfel, prin inspectorii fitosanitari, Autoritatera preleveaza in permanenta probe de legume si fructe pe care le trimit pentru analiza celor doua laboratoare regionale acreditate din Bucuresti si Mures.
Conform rezultatelor obtinute, in urma analizelor de laborator la probele de mere productie autohtona, cat si la probele de mere prelevate din circulatia intracomunitara, pe aceleasi soiuri, nu s-au inregistrat depasiri ale reziduurilor de pesticide.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Prelevarea probelor se face respectand Ordinul Ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 1256 din 28 noiembrie 2005 pentru aprobarea Metodelor de prelevare a probelor de plante si produse vegetale in vederea efectuarii analizelor de laborator pentru determinarea oficiala a nivelului de reziduuri de pesticide.
Totodata, in conformitate cu prevederile europene, hipermarketurile si supermarketurile solicita buletine de analiza pentru a asigura populatia ca merele respecta siguranta alimentara si ca fructele sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, iar rezultatele analizelor sunt in parametrii ceruti de Regulamentul 396/2005 al Parlamentului European si al Consiliului din 23 februarie 2005 privind continuturile maxime aplicabile reziduurilor de pesticide din sau de pe produse alimentare si hrana de origine vegetala si animala pentru animale si de modificare a Directivei 91/414/CEE.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » De ce au protestat agricultorii cu tractoarele in Iasi
- » Romania ocupa locul 6 la productia de cartofi in UE
- » Cum actioneaza fungicidele si cand le aplici - particularitatile culturilor de cereale, rapita si soia
- » Campanie noua de constientizare a pericolului PPA, demarata de ANSVSA
- » ANSVSA si ANPC incep controalele comune
Comentarii
0 comentarii