Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Micii procesatori de produse agroalimentare sunt tot mai prezenti pe pietele internationale cu produse considerate superioare celor obtinute prin industrializare. Este si cazul palincarilor din Sfantu Gheorghe, unde doi mici producatori au castigat, recent, marele premiu al Festivalul Palincii de la Gyula (Ungaria), o competitie prestigioasa la care participa producatori de palinca din mai multe tari europene.
Fustos Imre si Deszo Tiber au participat anul acesta cu 21 de sortimente. Toate au fost medaliate, iar marele castigator a fost o palinca obtinuta din zmeura.
Cei doi au marturisit ca fac acest lucru din pasiune si ca putini intra "pe piata comerciala". De asemenea, ei "spera sa se dezvolte aceasta piata", palinca fiind considerata produs traditional, atat in Romania cat si in Ungaria.
"Avem cu totul si cu totul alt business si am pornit pe acest drum ca un hobby. In prezent nu avem niciun angajat", a spus Fustos Imre.
El a mai precizat ca activitatea a inceput in 2012, bazandu-se pe obtinerea de distilate din afine, zmeura, pere, mere, caise, struguri, prune, visine sau cirese.
Cei doi au marturisit ca fac acest lucru din pasiune si ca putini intra "pe piata comerciala". De asemenea, ei "spera sa se dezvolte aceasta piata", palinca fiind considerata produs traditional, atat in Romania cat si in Ungaria.
"Avem cu totul si cu totul alt business si am pornit pe acest drum ca un hobby. In prezent nu avem niciun angajat", a spus Fustos Imre.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
El a mai precizat ca activitatea a inceput in 2012, bazandu-se pe obtinerea de distilate din afine, zmeura, pere, mere, caise, struguri, prune, visine sau cirese.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News