Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Paine si mancarea gatita acasa, cele mai risipite

paine-si-mancarea-gatita-acasa-cele-mai-risipite

Un studiu releva ca in Romania paine si mancarea gatita sunt cele mai risipite. Ar trebui sa ne schimbam anumite obiceiuri. Iata de ce!


Produsele de panificatie si mancarurile pregatite acasa sunt produsele cu cel mai mare risc de risipa in gospodariile romanilor, desi tendinta de risipire s-a diminuat semnificativ in ultimii ani (2020 fata de 2016) cu 63,8%, respectiv 61,11%, releva un studiu realizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabila.
 
"Categoria de alimente pe care romanii declara ca o arunca cel mai frecvent este cea a alimentelor gatite (36%), iar la mare distanta, painea si produsele de panificatie (17%). Urmeaza, cumulat, alimentele conservate sau cele prelucrate care se pot consuma direct, dar aceste procente ating abia 14% (5% lactate, 5% produse de bacanie si conserve expirate si 4% mezeluri). Legumele si fructele se arunca cel mai putin, 6%, respectiv 4%", sustine un consilier din DDD.
 
"Este foarte important ca suntem intr-o societate in care nivelul de cumparare este inca relativ scazut, iar unele produse, pentru a putea satisface nevoilor zilnice ale cetatenilor au preturi scazute, dar in acelasi timp au si o calitate indoielnica. (...) In ultimii ani, insa, oamenii au inceput sa fie tot mai atenti la ceea ce consuma", mai spune consilierul.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In ceea ce priveste cantitatea de mancare care se arunca intr-o gospodarie intr-o saptamana, studiul DDD arata ca 71% dintre respondenti apreciaza ca, in gospodaria proprie, nu se arunca "deloc", sau se arunca "foarte putine" alimente. Aproximativ un sfert dintre cei chestionati considera ca arunca o cantitate moderata/rezonabila de mancare si numai 6% admit ca arunca multa sau foarte multa mancare.
 
Fata de statisticile momentului in tarile bogate, modelul romanesc este conservator, iar o explicatie ar fi nivelul general al veniturilor, mai scazut in Romania, care face ca alimentele sa fie proportional mai scumpe, la noi in tara, dar si un model cultural care atribuie hranei o valoare simbolica.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton