Pescarii comerciali romani solicita introducerea unei taxe pentru pescuitul sportiv
Publicat la data de 28 Oct. 2020 in:
Diverse Resursa pisicicola este mult mai exploatata acum fata de anii trecuti, asadar pescarii comerciali vor introducerea unei taxe pentru pescuitul sportiv.
Presedintele Federatiei Organizatiilor de Pescari din Delta Dunarii (FOPDD), Lucian Sanda, considera ca pescarii sportivi care vin in Rezervatie ar trebui sa plateasca o taxa pentru resursa piscicola, care sa sprijine Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) in demersul de a popula Delta cu diferite specii de pesti.
Sanda a apreciat ca, in ultimele luni, numarul pescarilor sportivi care au ajuns in Rezervatie a fost cu aproape 20% mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut.
"Pescuitul in Delta este gratuit si nu e normal sa se intample asa intr-o rezervatie a biosferei, patrimoniu UNESCO. Nu exista locuri de campare, iar ei isi instaleaza corturile unde pot si apoi fac focul si nu e firesc. Ar trebui facute locuri de campare, iar pescuitul sa nu fie gratuit si taxa sa fie folosita de ARBDD pentru protejarea naturii", a declarat presedintele FOPDD.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Intr-o adresa remisa in luna aprilie la solicitarea Agerpres, conducerea ARBDD a confirmat faptul ca intentioneaza sa introduca o taxa pentru pescarii sportivi.
"Avem in vedere elaborarea unei strategii pentru pescuitul sportiv/recreativ, inclusiv cu posibilitatea introducerii unei taxe pentru eliberarea permisului. O astfel de masura nu poate fi aplicata mai devreme de ianuarie 2021", se arata in adresa semnata de guvernatorul Rezervatiei, Ion Munteanu.
De altfel, in urma cu un an, fosta conducere a ARBDD a anuntat o intentie similara, insa aceasta nu a mai fost pusa in practica, guvernatorul fiind schimbat din functie.
In anul 2017, guvernatorul Rezervatiei de la acea vreme, Malin Musetescu, a decis eliminarea taxei de pescuit sportiv, sustinand ca cei mai multi practicanti ai acestui sport elibereaza capturile si a inceput o strategie de protejare a unor specii de pesti, astfel incat anul 2018 a fost primul din istoria Deltei in care a fost interzisa pastrarea capturilor de stiuca de catre pescarii sportivi si amatori.
Dupa eliminarea taxei de pescuit sportiv in Delta, statistica ARBDD a aratat ca, in 2018, numarul permiselor de pescuit sportiv in Rezervatie a fost de 48.401, fata de 45.099 cate au fost emise in anul 2017, iar in anul 2019 el a ajuns la 185.032.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>