Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pescarii comerciali romani solicita introducerea unei taxe pentru pescuitul sportiv

pescarii-comerciali-romani-solicita-introducerea-unei-taxe-pentru-pescuitul-sportiv

Resursa pisicicola este mult mai exploatata acum fata de anii trecuti, asadar pescarii comerciali vor introducerea unei taxe pentru pescuitul sportiv.


Presedintele Federatiei Organizatiilor de Pescari din Delta Dunarii (FOPDD), Lucian Sanda, considera ca pescarii sportivi care vin in Rezervatie ar trebui sa plateasca o taxa pentru resursa piscicola, care sa sprijine Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) in demersul de a popula Delta cu diferite specii de pesti.
 
Sanda a apreciat ca, in ultimele luni, numarul pescarilor sportivi care au ajuns in Rezervatie a fost cu aproape 20% mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut.
 
"Pescuitul in Delta este gratuit si nu e normal sa se intample asa intr-o rezervatie a biosferei, patrimoniu UNESCO. Nu exista locuri de campare, iar ei isi instaleaza corturile unde pot si apoi fac focul si nu e firesc. Ar trebui facute locuri de campare, iar pescuitul sa nu fie gratuit si taxa sa fie folosita de ARBDD pentru protejarea naturii", a declarat presedintele FOPDD.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intr-o adresa remisa in luna aprilie la solicitarea Agerpres, conducerea ARBDD a confirmat faptul ca intentioneaza sa introduca o taxa pentru pescarii sportivi.
 
"Avem in vedere elaborarea unei strategii pentru pescuitul sportiv/recreativ, inclusiv cu posibilitatea introducerii unei taxe pentru eliberarea permisului. O astfel de masura nu poate fi aplicata mai devreme de ianuarie 2021", se arata in adresa semnata de guvernatorul Rezervatiei, Ion Munteanu.
 
De altfel, in urma cu un an, fosta conducere a ARBDD a anuntat o intentie similara, insa aceasta nu a mai fost pusa in practica, guvernatorul fiind schimbat din functie.
 
In anul 2017, guvernatorul Rezervatiei de la acea vreme, Malin Musetescu, a decis eliminarea taxei de pescuit sportiv, sustinand ca cei mai multi practicanti ai acestui sport elibereaza capturile si a inceput o strategie de protejare a unor specii de pesti, astfel incat anul 2018 a fost primul din istoria Deltei in care a fost interzisa pastrarea capturilor de stiuca de catre pescarii sportivi si amatori.
 
Dupa eliminarea taxei de pescuit sportiv in Delta, statistica ARBDD a aratat ca, in 2018, numarul permiselor de pescuit sportiv in Rezervatie a fost de 48.401, fata de 45.099 cate au fost emise in anul 2017, iar in anul 2019 el a ajuns la 185.032.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016