Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fermierii ar putea fi taxati pentru deseurile pe care le depun la groapa de gunoi

fermierii-ar-putea-fi-taxati-pentru-deseurile-pe-care-le-depun-la-groapa-de-gunoi

Taxa de 80 de lei pe tona ar urma sa fie platita de anul viitor, daca un proiect legislativ aflat in dezbatere publica va fi in cele din urma adoptat.


Conform unui anunt facut de Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz, „Ministerul Mediului a publicat in data de 16.07.2015 Proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, supus dezbaterii publice pentru o perioada de 10 zile. Conform noilor modificari, de la 1 ianuarie 2016 intra in vigoare o taxa pentru depunerea deseurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tona, repectiv de 120 lei pe tona in anul 2017”.
 
Noua taxa va crea un fond de mediu, care se asteapta sa colecteze 200 de milioane de euro pe an. Practic, cei care vor plati sunt fabricile, fermierii, primariile si oricine nu are o solutie pentru gestionarea deseurilor pe care le produce, conform Directivei Europene 2008/98/CE.
 
„Toate tarile vestice europene au rezolvat problema respectiva prin implementarea proiectelor de biomasa si biogaz, solutia potrivita si mentionata si in Directivele Europene. Peste 15.000 de proiecte de biomasa si peste 14.000 de proiecte de biogaz au fost implementate in toata Uniunea Europeana, tocmai pentru a transforma un cost intr-un venit”, se mai arata in informarea ARBIO.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Conform ARBIO, fara proiecte de biomasa si biogaz - solutia cea mai eficienta pentru a gestiona deseurile - fermierii romani si fabricile autohtone vor incepe sa plateasca niste costuri mari care vor submina productivitatea si competitivitatea lor, riscand supravietuirea lor.
 
„Pentru asta, Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz solicita sa avansam de urgenta cu Metodologia Feed-in-Tariff pentru proiectele cu capacitate instalata de pana la 500 de KW, Legea noua a Biomasei si Biogazului si Legea Energiei Termice”, se mai arata in comunicatul asociatiei.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016