Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Programul de distribuire a fructelor in scoli, in dezbatere publica
Autoritatile nu renunta la ideea implementarii unei variante mai sanatoase a programului „Cornul si laptele”, initiativa lnasata in toamna anului trecut de fostul ministrul al Agiculuturii din guvernul Ciolos, Achim Irimescu.
Problema a revenit in actualitate in ziua ce a urmat demisiei pe care seful de la Agricultura si-a dat-o impreuna cu ceilalti colegi de cabinet, ministerul de resort anuntand organizarea unei dezbateri publice pe tema noului program care ar urma sa fie pus in aplicare peste cateva luni, odata cu inceperea noului an scolar.
Programul este unul mai complex decat cele derulate pana acum, incluzand pe langa distribuirea de fructe, lagume lapte si produse lacatate in scoli, si o componenta educativa, pentru a induce elevilor din scoli si gradinite un stil de viata mai sanatos.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Acestia sunt coniderati ca fiind „consumatorii de maine”, fapt pentru care programul urmareste formarea de obiceiuri alimentare sanatoase bazate pe consumul de produse proaspete si reapropierea de mediul rural, care constituie sursa produselor naturale consumate.
Decizia de implementare a acestui nou program vine si pe fondul cresterii ingrijoratoare a fenomenului de obezitate infantila si al afecţiunilor de sanatate conexe, alimentatia sanatoasas si un stil de viaţa echilibrat fiind doua concepte cu care copiii trebuie familiarizati inca de la gradinita.
„Acest program reprezinta un adevarat instrument de promovare a educatiei pentru sanatate, iar masurile educative, sub diverse forme, pot contribui la o mai buna constientizare din partea copiilor despre beneficiile consumului de produse proaspete, despre gustul si varietatea produselor agricole si nu in ultimul rand, conecteaza copiii cu mediul rural, cu originea produselor pe care le consuma”, sustin reprezentantii MADR.
Intrucat, pentru implementarea acestui program este nevoie si de implicarea unor specialisti si din alte domenii decat cele care tin de Ministerul Agriculturii, in perioada urmatoare se va organiza o dezbatere la care sunt invitati reprezentanti ai organizatiilor societatii civile, nutritionisti, asociatii ale parintilor, specisalisti in santate si cadre didactice.
Organizatiile si persoanele interesate sa participe la dezbatere trebuie sa isi exprime aceasta intentie pana la data de 22 iunie, ora 14.00, trimitand un e-mail la una dintre adresele irina.georgescu@madr.ro sau vasile.dreve@madr.ro, ori sunand la unul din numerele telefon 021/3078540 sau 021/3072492, pana la data respectiva.
Este prima dezbatere publica pe aceasta tema, care are loc de la momentul lansarii acestei initiative, data exacta la care vor avea loc discutiile urmand a fi comunicata ulterior.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi