Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Sunt datele cuprinse in cel mai recent raport al Institutului National de Statistica.
In luna octombrie 2014, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la bovine, porcine si pasari, iar la ovine si caprine au scazut, informeaza INS. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2013, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi pasari a scazut. Greutatea in carcasa a acestora a crescut la bovine, porcine şi pasari, iar la ovine şi caprine a scazut.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,9%, respectiv cu 21,5%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 9,0%. In luna octombrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut cu 1,3%, respectiv cu 3,7%. In luna octombrie 2014, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 89,9% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 5,0%, respectiv cu 7,8%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 15,3%, respectiv cu 13,0%. Taierile in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 9,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine.
In acest tip de unitǎti, numǎrul de ovine şi caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 32,0%, respectiv cu 38,5%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 4,6%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 87,0% din totalul taierilor de pasari.
Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate, cat si la greutatea in carcasa cu 3,8%, respectiv cu 6,5%.
Numarul total de bovine sacrificate a scazut cu 3,1%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 8,0%.
Numarul sacrificarilor de bovine in unitatile industriale specializate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,2%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat numeric, cat si la greutatea in carcasa cu 6,9%, respectiv cu 9,2%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,2%, respectiv cu 2,8%. Numarul sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,2 ori, respectiv de 2,1 ori.
Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 2,6%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 2,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate, cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 6,0%, respectiv cu 11,1%.
Numarul total de bovine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 18,9%, respectiv cu 21,5%. In unitatile industriale specializate numarul de bovine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 9,0%. In luna octombrie 2014, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 22,2% din totalul sacrificarilor de bovine.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea acestora in carcasa au crescut cu 1,3%, respectiv cu 3,7%. In luna octombrie 2014, sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 89,9% din totalul porcinelor sacrificate. Numarul de porcine sacrificate in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 5,0%, respectiv cu 7,8%.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au scazut cu 15,3%, respectiv cu 13,0%. Taierile in unitatile industriale specializate au avut o pondere de 9,2% din totalul sacrificarilor de ovine si caprine.
In acest tip de unitǎti, numǎrul de ovine şi caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 32,0%, respectiv cu 38,5%.
Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 1,5%, respectiv cu 4,6%. In unitatile industriale specializate s-au realizat 87,0% din totalul taierilor de pasari.
Sacrificarile in acest tip de unitati au crescut atat la numarul de pasari sacrificate, cat si la greutatea in carcasa cu 3,8%, respectiv cu 6,5%.
Numarul total de bovine sacrificate a scazut cu 3,1%, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 8,0%.
Numarul sacrificarilor de bovine in unitatile industriale specializate a ramas constant, iar greutatea lor in carcasa a crescut cu 0,2%.
Numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,2%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate au crescut atat numeric, cat si la greutatea in carcasa cu 6,9%, respectiv cu 9,2%.
Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au scazut cu 2,2%, respectiv cu 2,8%. Numarul sacrificarilor de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 2,2 ori, respectiv de 2,1 ori.
Numarul total al pasarilor sacrificate a scazut cu 2,6%, iar greutatea in carcasa a acestora a crescut cu 2,3%. In unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate, cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 6,0%, respectiv cu 11,1%.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News