Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste 32,5 milioane de lei, sprijin alocat crescatorilor de albine, in cadrul Programului National Apicol

peste-325-milioane-de-lei-sprijin-alocat-crescatorilor-de-albine-in-cadrul-programului-national-apicol

Conform MADR, aproape 5.400 de apicultori organizati in 143 de forme asociative au beneficiat de aceasta forma de sprijin din octombrie, anul trecut, pana la data de 1 august a acestui an.


Un comunicat recent al ministerului Agriculturii informeaza ca un numar de 5.391 de apicultori organizati in 143 forme asociative au beneficiat, in acest an, de finantarile prevazute in Programul National Apicol 2014, suma totala solicitata pana la 1 august fiind de peste 32,5 milioane de lei in conditiile in care prin program au fost alocate 29,7 milioane de lei.
 
Masurile de ajutor financiar au fost acordate pentru realizarea sistemului informatic pentru identificarea stupilor, achizitionarea de medicamente si funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarooa folosite in apicultura conventionala si ecologica, achizitionarea de matci, roiuri pe faguri sau familii de albine pentru apicultura conventionala sau ecologica, achizitionarea de stupi in vederea reformarii stupilor uzati in urma deplasarii acestora in pastoral si pentru  decontarea analizelor fizico-chimice care sa ateste calitatea mierii.
 
In urma centralizarii, de catre APIA, a cererilor de plata depuse de solicitanti pana la termenul limita de 1 august 2014 suma solicitata este de 32.560.076,13 lei fata de 29.705.660,20 lei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pentru anul 2014, peste 12,97 milioane de lei au fost alocati pentru decontarea procentuala a sumelor pentru achizitia matcilor, roiurilor pe faguri sau familiilor de albine si alti 11,56 milioane de lei pentru decontarea procentuala a sumelor pentru achizitia stupilor. De asemenea, peste 5 milioane de lei au fost alocati pentru decontarea integrala a sumelor pentru achizitia de medicamente si a fundurilor de stupi pentru control sau a fundurilor de stupi antivarooa pentru combaterea varoozei. O suma de 527 lei a fost alocata pentru decontarea integrala a analizelor fizico-chimice ale mierii.

Beneficiarii Programului National Apicol pentru perioada 2014 — 2016 sunt apicultori, persoane fizice si juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile si completarile ulterioare, organizate in asociatii de crescatori de albine, federatii, uniuni apicole, cooperative agricole sau grupuri de producatori recunoscute, conform legislatiei in vigoare.

Potrivit datelor furnizate recent de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania productia de miere s-a redus la jumatate in acest an, din cauza secetei inregistrate in vestul tarii si a ploilor excesive din sud, iar pretul mierii a urcat deja cu 10 — 15 procente.

Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa. Anul trecut, au fost produse aproximativ 18.000 de tone. In prezent, Romania detine 1,47 milioane de familii de albine si are in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membri ai Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine. In sistem ecologic, productia de miere a fost anul trecut de 3.200 de tone, iar numarul familiilor de albine certificate a fost de 110.000.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016