Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Porumb furajer contaminat cu aflatoxine, incarcat din Portul Constanta cu destinatia Olanda
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a primit in data de 5 martie doua notificari prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje European (SRAAF), din partea Punctului National de Contact al Germaniei.
Notificarile primite se refera la porumbul destinat utilizarii in hrana animalelor, iar riscul identificat il reprezinta prezenta de aflatoxine.
Cele doua notificari se refera la:
Aflatoxine in porumb (pentru furaje) din Serbia, via Romania.
In conformitate cu legislatia in vigoare si procedurile de functionare ale SRAFF, a fost notificata structura judeteana implicata, care a demarat aplicarea masurilor legale, cum sunt: identificarea operatorului, identificarea lotului si a listei de distributie, etc.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Aflatoxine in porumb (pentru furaje) din Serbia, via Romania si via Olanda.
Pana in acest moment, Punctul National de Contact al Germaniei pentru SRAFF mentioneaza doar faptul ca porumbul a fost incarcat in Portul Constanta si ca s-au prelevat probe.
Din analiza acestor probe a rezultat ca nivelul de aflatoxina se incadreaza in limitele admise.
Datele transmise pana la acest moment, prin SRAFF, privind stabilirea trasabilitatii sunt insuficiente (nu se mentioneaza numele operatorului din Romania).
Romania asteapta informatii suplimentare prin SRAFF, pentru stabilirea trasabilitatii produsului respectiv, astfel incat sa poata fi identificat operatorul din Romania, pentru a aplica masurile legale.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.88 din 4 voturiIdei de afaceri in agricultura