Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile pentru carnea de pasare din Romania, cele mai mici din UE in 2020

preturile-pentru-carnea-de-pasare-din-romania-cele-mai-mici-din-ue-in-2020

O analiza UCPR releva ca preturile pentru carnea de pasare cu provenienta din Romania au fost cele mai mici din UE in 2020.


De asemenea, indicele preturilor de consum, publicat de Institutul National de Statistica, arata ca preturile la consumator au crescut cu circa 2% in aceeasi perioada.
 
UCPR vine cu aceste precizari dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat saptamana trecuta ca investigheaza piata productiei si comercializarii carnii de pasare din Romania pentru "posibile intelegeri si/sau practici concertate facilitate de UCPR pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind cresterea artificiala a pretului de vanzare".
 
"UCPR va asigura toata transparenta necesara si toate datele tehnice necesare unei investigatii cat mai in detaliu, care sa vizeze atat particularitatile specifice sectorului avicol cat si contextul european si national, care la momentul perioadei vizate si in prezent, se afla intr-o situatie dificila din cauza pandemiei COVID 19 si blocarii canalului de distributie HORECA. De asemenea, situatia este dificila si din cauza secetei din anul 2020, care a dus la cresterea pretului la cereale cu circa 30-40% dar si din cauza cheltuielilor suplimentare pentru biosecuritatea fermelor in vederea prevenirii contaminarii pasarilor cu virusul gripei aviare. Consideram ca este obligatia noastra de a participa activ la toate etapele investigatiei si de a ne asigura ca prin expertiza noastra putem aduce clarificarile necesare unei viziuni cat mai clare asupra intregului lant comercial de la poarta fermei pana Ia consumatorul final ai carui interes primeaza", sustine presedintele UCPR, Ilie Van.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Acesta a avut acces la o calitate superioara a produselor si la preturi din ce in ce mai mici, atat pentru carnea de pasare, cat si pentru ouale de consum, ca urmare a cresterii performantelor tehnologice si a randamentului crescatorilor de pasari din Romania. In acelasi timp, am sustinut prin toate actiunile noastre dezvoltarea unei piete libere care sa creasca competitivitatea producatorilor romani pe piata comunitara dar si reprezentarea si apararea intereselor legitime ale acestora", mentioneaza presedintele UCPR.
 
Pana la finalizarea investigatiei demarate de Consiliul Concurentei, societatile comerciale vizate beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, conform legislatiei specifice privind productia si comercializarea produselor agricole, care opereaza la nivel european si a legislatiei nationale in vigoare., subliniaza Ilie Van.
 
UCPR mai precizeaza in comunicat ca si producatorii de oua de consum din Romania se afla sub investigatia Consiliului Concurentei din februarie 2018, procedura care nu s-a incheiat pana in prezent.
 
Investigatia in privinta productiei si comercializarii carnii de pasare a fost inceputa de Consiliul Concurentei in data de 15 decembrie 2020.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016