Autor: Redactia Agroromania
Publicat in: Diverse

O analiza UCPR releva ca preturile pentru carnea de pasare cu provenienta din Romania au fost cele mai mici din UE in 2020.
De asemenea, indicele preturilor de consum, publicat de Institutul National de Statistica, arata ca preturile la consumator au crescut cu circa 2% in aceeasi perioada.
UCPR vine cu aceste precizari dupa ce Consiliului Concurentei a anuntat saptamana trecuta ca investigheaza piata productiei si comercializarii carnii de pasare din Romania pentru "posibile intelegeri si/sau practici concertate facilitate de UCPR pentru limitarea ofertei de produse, scopul final fiind cresterea artificiala a pretului de vanzare".
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"UCPR va asigura toata transparenta necesara si toate datele tehnice necesare unei investigatii cat mai in detaliu, care sa vizeze atat particularitatile specifice sectorului avicol cat si contextul european si national, care la momentul perioadei vizate si in prezent, se afla intr-o situatie dificila din cauza pandemiei COVID 19 si blocarii canalului de distributie HORECA. De asemenea, situatia este dificila si din cauza secetei din anul 2020, care a dus la cresterea pretului la cereale cu circa 30-40% dar si din cauza cheltuielilor suplimentare pentru biosecuritatea fermelor in vederea prevenirii contaminarii pasarilor cu virusul gripei aviare. Consideram ca este obligatia noastra de a participa activ la toate etapele investigatiei si de a ne asigura ca prin expertiza noastra putem aduce clarificarile necesare unei viziuni cat mai clare asupra intregului lant comercial de la poarta fermei pana Ia consumatorul final ai carui interes primeaza", sustine presedintele UCPR, Ilie Van.
"Acesta a avut acces la o calitate superioara a produselor si la preturi din ce in ce mai mici, atat pentru carnea de pasare, cat si pentru ouale de consum, ca urmare a cresterii performantelor tehnologice si a randamentului crescatorilor de pasari din Romania. In acelasi timp, am sustinut prin toate actiunile noastre dezvoltarea unei piete libere care sa creasca competitivitatea producatorilor romani pe piata comunitara dar si reprezentarea si apararea intereselor legitime ale acestora", mentioneaza presedintele UCPR.
Pana la finalizarea investigatiei demarate de Consiliul Concurentei, societatile comerciale vizate beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, conform legislatiei specifice privind productia si comercializarea produselor agricole, care opereaza la nivel european si a legislatiei nationale in vigoare., subliniaza Ilie Van.
UCPR mai precizeaza in comunicat ca si producatorii de oua de consum din Romania se afla sub investigatia Consiliului Concurentei din februarie 2018, procedura care nu s-a incheiat pana in prezent.
Investigatia in privinta productiei si comercializarii carnii de pasare a fost inceputa de Consiliul Concurentei in data de 15 decembrie 2020.

Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News