Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prioritatile presedintiei CE a Romaniei prezentate in fata Comisiei de Mediu din Parlamentul European

prioritatile-presedintiei-ce-a-romaniei-prezentate-in-fata-comisiei-de-mediu-din-parlamentul-european

Regulamentul referitor la sistemul european de evaluare a riscurilor pe lantul alimentar, sanatatea si bunastarea animalelor, precum si protectia plantelor si carantina fitosanitara aufost temele principale prezentate de ministrul agriculturii.


In intervalul 22-23 ianuarie 2019, ministrul Daea a prezentat prioritatile Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, in domeniile de activitate sectoriale, in cadrul Comisiei de Mediu (ENVI), Comisiei pentru Pescuit (PECH) si Comisiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (AGRI) din Parlamentul European, la Bruxelles.
 
„Uniunea Europeana se mandreste cu cele mai inalte standarde de siguranta alimentelor din lume, protectia sanatatii umane, a animalelor si a mediului fiind in centrul tuturor politicilor europene. Cetatenii se asteapta ca alimentele sa fie sigure, de calitate, sa fie produse sustenabil si cu respect fata de natura. Sa fie promovata si stimulata inovarea si competitivitatea. Propunerea de regulament referitoare la transparenta si durabilitatea sistemului european de evaluare a riscurilor pe lantul alimentar reprezinta o oportunitate pentru a raspunde ingrijorarilor exprimate de cetateni in ceea ce priveste transparenta evaluarii riscurilor si a procesului prin care luam deciziile. La baza deciziilor pe care le luam in fiecare zi, in activitatea noastra, European Food Safety Authority are un rol extrem de important. Independenta si obiectivitatea EFSA, capacitatea acestei institutii de a mentine un standard inalt de expertiza stiintifica, cresterea accesului la studii stiintifice de inalta calitate sunt elemente pe care ne-am bucurat sa le regasim in propunerea Comisiei.
 
Prin aceasta, Comisia Europeana ne asigura ca sistemul va fi imbunatatit, ca il va face mai robust si de incredere, ca va asigura inovarea si va permite o mai buna utilizare a stiintei in domeniul sigurantei alimentelor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Ne dorim acest lucru si suntem pregatiti sa contribuim activ la atingerea acestor obiective. Analizand cu mare atentie amendamentele Parlamentului si comparandu-le cu pozitia Consiliului am tras concluzia ca ambele institutii impartasesc aceleasi obiective in ceea ce priveste elementele cheie, desi poate am ales cai diferite de a le reflecta in text. Tin sa multumesc doamnei Pilar Ayuso, raportorul pe acest dosar, pentru disponibilitatea aratata si rapiditatea cu care s-a implicat in negocierea acestui dosar extrem de important.
 
Stimati membri ai Parlamentului European, Stimati membri ai Comisiei ENVI, va invit sa lucram impreuna si apelez la intelegerea si sprijinul dumneavoastra, esentiale in efortul de a ajunge la un acord in acest dosar pana la jumatatea lunii februarie”, a spus Daea in fata Comisiei de Mediu.
 
Un alt domeniu important este sanatatea animalelor iar presedintia romana va continua discutiile privind bolile majore, cu contagiozitate ridicata si caracter transfrontalier. Pesta porcina africana este una dintre aceste boli, cu care UE se confrunta din 2014 si care continua sa se raspandeasca, pentru care trebuie sa gaseasca solutii eficiente pentru a limita consecintele economice si sociale generate de prezenta acestei boli intr-un teritoriu. Presedintia romana va continua sa faciliteze discutiile privind pesta porcina africana atat in Consiliu cat si cu ocazia conferintei ministeriale pe care o va organiza la Bucuresti, dedicata acestei boli precum si altor boli transfrontaliere ale animalelor, a spus Daea.
 
„Bunastarea animalelor va ramane si ea in atentia noastra pe durata exercitarii presedintiei Consiliului UE. In acest sens, vom analiza recomandarile din raportul Curtii de Conturi Europene pe tema Bunastarea animalelor in UE: reducerea decalajului dintre obiective ambitioase si punerea in practica”, publicat in 14 noiembrie 2018 si vom facilita adoptarea concluziilor Consiliului cu privire la acesta. Exportul de animale vii ramane in continuare o sursa de venit importanta pentru fermierii din UE iar Presedintia romana va continua dezbaterile pentru a se identifica solutiile si bunele practici cu scopul asigurarii bunastarii animalelor pe timpul transportului maritim. Un seminar pe acest subiect va fi organizat la Bucuresti, in cadrul reuniunii informale a sefilor serviciilor veterinare din luna iunie”, a adaugat ministrul.
 
„Anul International al Sanatatii Plantelor 2020 este un an deosebit de important pentru noi toti, iar in acest sens consideram ca o buna pregatire a actiunilor de celebrare inca din anul 2019 este esentiala. Ne-am propus ca pana la reuniunea informala a directorilor serviciilor fitosanitare care va avea loc in luna mai la Craiova, sa avem imaginea de ansamblu a tuturor activitatilor pe care statele membre le propun pentru celebrarea acestui an. De asemenea, avem in vedere o conferinta regionala care sa reuneasca autoritatile nationale pentru protectia plantelor, asociatii implicate in protectia plantelor, public si decidenti politici care are ca scop principal agrearea unor actiuni concrete care sa fie raspunsul cel mai potrivit provocarilor comune din regiune”, a incheiat Daea.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016