Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pro Agro: Producatorii din industria carnii sustin stocarea privata a carnii de porc

pro-agro-producatorii-din-industria-carnii-sustin-stocarea-privata-a-carnii-de-porc

Masura a fost adoptata si de alte state, fiind considerata binevenita in conditiile embargoului rusesc.


Prin intermediul unui comunicat de presa remis recent, federatia Pro Agro, anunta ca, la indemnul membrilor sai, mai precis Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin si Asociatia Romana a Carnii, sustine masura de stocare privata a carnii de porc cu activare imediata.
 
In opinia producatorilor din industria carnii,  masura este una buna pentru inceput si ar putea avea impactul dorit, dar este nevoie ca masura sa fie aplicata si in tarile care vin cu cantitati mari de carne de porc in Romania si sa stocheze excedentul de carne de porc la ei in tara.
 „Aceasta masura a fost solicitata si de alte state membre precum Danemarca, ca urmare a embargoului rus. Alte state membre au scazut TVA la 5 la suta sau au acoperit cheltuielile fermierilor cu input-urile”, se precizeaza in  comunicatul Pro Agro.

Recent, producatorii din industria carnii de porc au solicitat autoritatilor amanarea platii TVA la carne pentru 6 luni, timp in care piata se va autoregla, spun ei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, acestia au cerut reducerea TVA la 9 la suta, intrucat in conditiile actuale exista riscul ca fermierii din acest sector sa dea faliment. 
 
Vrem amanarea platii TVA la carne de porc de la 1 noiembrie pentru 6 luni si reducerea TVA la carne si produse din carne de la 1 ianuarie. Impactul bugetar la o prima analiza a masurii de amanare la plata a TVA pe lantul carnii de porc trebuie sa fie de aproximativ 100 de milioane de euro. Reducerea TVA pe lantul carnii de porc, de pasare, oaie si vita de la 24 la suta la 9 la suta ar avea un impact asupra bugetului de circa 300 de milioane de euro. Scaderea temporara a incasarilor din TVA pe lantul carnii, indiferent de ce specie vorbim, va fi compensata rapid de scoaterea la suprafata a economiei subterane, de cresterea consumului datorita repozitionarii preturilor la raft, de scaderea fraudei fiscale in general, pentru ca TVA este doar o masura antifrauda, dar vorbim de impozit pe profit, de munca la negru, de plata tuturor taxelor”, a explicat Alex Jurconi, presedintele asociatiei, in cadrul unei conferinte de presa.
 
 Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin este cel mai nou membru al Federatiei Nationale Pro Agro,  formata din 17 organizatii reprezentative in sectorul agricol.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016