Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pro Agro: Producatorii din industria carnii sustin stocarea privata a carnii de porc
Masura a fost adoptata si de alte state, fiind considerata binevenita in conditiile embargoului rusesc.
Prin intermediul unui comunicat de presa remis recent, federatia Pro Agro, anunta ca, la indemnul membrilor sai, mai precis Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin si Asociatia Romana a Carnii, sustine masura de stocare privata a carnii de porc cu activare imediata.
In opinia producatorilor din industria carnii, masura este una buna pentru inceput si ar putea avea impactul dorit, dar este nevoie ca masura sa fie aplicata si in tarile care vin cu cantitati mari de carne de porc in Romania si sa stocheze excedentul de carne de porc la ei in tara.
„Aceasta masura a fost solicitata si de alte state membre precum Danemarca, ca urmare a embargoului rus. Alte state membre au scazut TVA la 5 la suta sau au acoperit cheltuielile fermierilor cu input-urile”, se precizeaza in comunicatul Pro Agro.
Recent, producatorii din industria carnii de porc au solicitat autoritatilor amanarea platii TVA la carne pentru 6 luni, timp in care piata se va autoregla, spun ei.
Totodata, acestia au cerut reducerea TVA la 9 la suta, intrucat in conditiile actuale exista riscul ca fermierii din acest sector sa dea faliment.
„Vrem amanarea platii TVA la carne de porc de la 1 noiembrie pentru 6 luni si reducerea TVA la carne si produse din carne de la 1 ianuarie. Impactul bugetar la o prima analiza a masurii de amanare la plata a TVA pe lantul carnii de porc trebuie sa fie de aproximativ 100 de milioane de euro. Reducerea TVA pe lantul carnii de porc, de pasare, oaie si vita de la 24 la suta la 9 la suta ar avea un impact asupra bugetului de circa 300 de milioane de euro. Scaderea temporara a incasarilor din TVA pe lantul carnii, indiferent de ce specie vorbim, va fi compensata rapid de scoaterea la suprafata a economiei subterane, de cresterea consumului datorita repozitionarii preturilor la raft, de scaderea fraudei fiscale in general, pentru ca TVA este doar o masura antifrauda, dar vorbim de impozit pe profit, de munca la negru, de plata tuturor taxelor”, a explicat Alex Jurconi, presedintele asociatiei, in cadrul unei conferinte de presa.
Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin este cel mai nou membru al Federatiei Nationale Pro Agro, formata din 17 organizatii reprezentative in sectorul agricol.
In opinia producatorilor din industria carnii, masura este una buna pentru inceput si ar putea avea impactul dorit, dar este nevoie ca masura sa fie aplicata si in tarile care vin cu cantitati mari de carne de porc in Romania si sa stocheze excedentul de carne de porc la ei in tara.
„Aceasta masura a fost solicitata si de alte state membre precum Danemarca, ca urmare a embargoului rus. Alte state membre au scazut TVA la 5 la suta sau au acoperit cheltuielile fermierilor cu input-urile”, se precizeaza in comunicatul Pro Agro.
Recent, producatorii din industria carnii de porc au solicitat autoritatilor amanarea platii TVA la carne pentru 6 luni, timp in care piata se va autoregla, spun ei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, acestia au cerut reducerea TVA la 9 la suta, intrucat in conditiile actuale exista riscul ca fermierii din acest sector sa dea faliment.
„Vrem amanarea platii TVA la carne de porc de la 1 noiembrie pentru 6 luni si reducerea TVA la carne si produse din carne de la 1 ianuarie. Impactul bugetar la o prima analiza a masurii de amanare la plata a TVA pe lantul carnii de porc trebuie sa fie de aproximativ 100 de milioane de euro. Reducerea TVA pe lantul carnii de porc, de pasare, oaie si vita de la 24 la suta la 9 la suta ar avea un impact asupra bugetului de circa 300 de milioane de euro. Scaderea temporara a incasarilor din TVA pe lantul carnii, indiferent de ce specie vorbim, va fi compensata rapid de scoaterea la suprafata a economiei subterane, de cresterea consumului datorita repozitionarii preturilor la raft, de scaderea fraudei fiscale in general, pentru ca TVA este doar o masura antifrauda, dar vorbim de impozit pe profit, de munca la negru, de plata tuturor taxelor”, a explicat Alex Jurconi, presedintele asociatiei, in cadrul unei conferinte de presa.
Asociatia Fermierilor Investitori in Sectorul Suin este cel mai nou membru al Federatiei Nationale Pro Agro, formata din 17 organizatii reprezentative in sectorul agricol.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News