Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Producatorii din domeniul panificatiei au tendinta de a reveni la painea traditionala

producatorii-din-domeniul-panificatiei-au-tendinta-de-a-reveni-la-painea-traditionala

Potrivit presedintelui Rompan, acestia au inceput sa lucreze in doua faze, in trei faze cu paine dospita, cum se facea in trecut si in acest fel painea capata un gust si o aroma specific.


Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, ROMPAN, Aurel Popescu, a declarat ca exista o tendinta la nivel national de a se reveni la painea traditionala si ca a aparut o moda in a se folosi si grau salbatic, insa painea romaneasca are un gust si o aroma specifice pe care nu le poate realiza nimeni, pentru ca aici se folosesc metode mai vechi.
 
„Un lucru foarte imbucurator este ca noi am facut un studiu de piata cu ceea ce doreste consumatorul, l-am comparat cu studiul de piata facut acum sapte ani si am constatat cu mare bucurie ca nu mai este pretul elementul care sa aleaga ce produs sa cumpere cetateanul, ci este calitatea, noutatea, produsul fiscalizat, pentru ca un produs fiscalizat face un produs mai sigur din punct de vedere alimentar. Au aparut in ultimul timp produse realizate si din grau Spelta, care este un grau salbatic, care este mai vechi decat ce avem noi in Romania. Este un element care aduce un aport de substante minerale si de tot ceea ce este bun pentru organism dar el deocamdata vine din import, in cantitati mai mici. Dar realizam si cu graul din Romania produse foarte bune care sunt competitive pe plan mondial fara discutie. Pentru ca trebuie sa va spun ca painea romaneasca are un gust si o aroma specifica pe care nu o poate realiza nimeni, pentru ca noi folosim metode mai vechi”, a aratat presedintele ROMPAN.
 
Popescu a aratat ca foarte multi producatori de paine au inceput sa lucreze in doua faze, in trei faze cu paine dospita, cum se facea in trecut si in acest fel painea capata un gust si o aroma specific romaneasca.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Din aceasta cauza noi am adus din nou in atentie produsele realizate pe baza de retete consacrate. Retetele consacrate fiind retetele mai vechi de 30 de ani care nu foloseau amelioratori, nu foloseau alte substante, ci apa, faina, drojdie, sare, sa iasa un produs cat mai natural si cat mai apropiat de ceea ce cere cumparatorul”, a sustinut presedintele ROMPAN, care participa la cea de-a saptea editia a expozitiei GastroPan de la Targu Mures.
 
Printre soiurile de grau salbatic, pe langa Spelta, foarte multi brutari romani folosesc si Alacul, ambele importate din Ungaria, din care prepara paine dupa metode traditionale, cum e si cazul firmei bucurestene Frontera, care s-a prezentat la Expozitia GastroPan cu trei sortimente de paine absolut noi.
 
„Am adus la Targu Mures trei tipuri de paine: paine cu hrisca, mei si alac, paine cu trei tipuri de cascaval si paine merisor si fructe de goji. Fructele de goji si merisorul le vom procura de la un cultivator de langa Bucuresti, care detine atestat, va produce pentru noi, iar aceasta paine o vom scoate in curand pe piata. Va fi o paine un pic mai scumpa, dar foarte gustoasa. Painea cu alac, hrisca si mei este foarte buna pentru digestie si am reusit sa facem o paine, dupa parerea mea, buna. Toate produsele sunt facute prin metoda indirecta, ceea ce ofera un gust si o savoare placuta. Se lucreaza in 12 ore, lucram cu covas, fara amelioratori — vedeti ca nu sunt foarte umflate — desi au 1 kilogram. E o paine mai scumpa dar tendinta actuala aceasta este si consumatorul prefera calitatea in primul rand. Painile acelea umflate s-au cam dus de pe piata si intra foarte bine painea de calitate, cea gustoasa, taraneasca si speram sa placa consumatorilor”, a declarat Ciprian Mihu, din partea firmei Frontera.
 
Potrivit acestuia, painea cu goji si merisoare de un kilogram nu ar trebui sa coste mai mult de 5,50 lei, cea cu alac, undeva la 4 lei, 4,50 lei, iar painea cu cascaval peste 7 lei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton