Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Producatorii din industria carnii vor sa participe la discutiile cu FMI pe tema reducerii TVA la carne

producatorii-din-industria-carnii-vor-sa-participe-la-discutiile-cu-fmi-pe-tema-reducerii-tva-la-carne

Este anuntul facut zilele acestea de presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi.


Reprezentantii din industria carnii vor ca expertii organizatiilor implicate in campania de reducere a TVA la carne si produse din carne sa fie invitati la discutiile cu misiunea Fondului Monetar International privind bugetul pe 2015 si sa le expuna acestora motivele oportunitatii acestei masuri, a declarat, marti, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi, intr-o conferinta de presa.
 
„Obiectivul nostru este ca scaderea TVA de la 24% la 5% sa fie preluata in bugetul anului 2015 cu actiune imediata, de la 1 ianuarie”, a spus Jurconi.
 Potrivit acestuia, in proiectul de buget pe anul viitor, dupa informatiile pe care le detine, reducerea este prinsa la nivelul de 9%, dar masura urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii FMI.
„Ne-am dori sa fim invitati si noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru ca dincolo de regula de trei simpla a acestui act, respectiv cat incaseaza statul la 24%, cat ar incasa la 9% sau la 5%, exista multe alte considerente pe care noi, organizatiile profesionale, sindicale si de consumatori la cunoastem, la stim, si am dori sa le prezentam punctul nostru de vedere reprezentantilor finantatorilor internationali”, a precizat Alex Jurconi.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h

Presedintele Pro Agro a aratat ca statul colecteaza din cota de TVA de 24% la carne si produse din carne aproximativ 450 — 500 de milioane de euro.
 
Pro Agro sustine ca oportunitatea masurii de reducere a TVA la carne si produse din carne ar fi mai evidenta daca statul ar incasa TVA pe coduri CAEN si ar vedea in acest fel de unde vin banii la buget si unde sunt incasari slabe din cauza evaziunii.
 
Asociatiile profesionale din domeniul productiei si procesarii carnii, membre ale Federatiei Nationale Pro Agro (Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, in parteneriat cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului si Ramuri Conexe SINDALIMENTA, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, au initiat in aprilie 2014 o campanie la nivel national, de reducere a TVA la carne si la produsele din carne, in care sunt implicati si consumatorii.
 
Pana pe 2 decembrie, peste 204.000 de romani au semnat petitia de reducere la 5% a TVA la carne si la preparatele din carne. Cei mai multi semnatari sunt din zona Bucuresti/Ilfov, urmati de aradeni si brasoveni.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Frunza a embrionului plantelor cu seminte care serveste la hranirea plantei imediat dupa încoltire ...

Proces prin care combate evaporarea si cresterea buruienilor de origine vegetala sau minerala, astfe ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016