Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii din industria carnii vor sa participe la discutiile cu FMI pe tema reducerii TVA la carne
Este anuntul facut zilele acestea de presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi.
Reprezentantii din industria carnii vor ca expertii organizatiilor implicate in campania de reducere a TVA la carne si produse din carne sa fie invitati la discutiile cu misiunea Fondului Monetar International privind bugetul pe 2015 si sa le expuna acestora motivele oportunitatii acestei masuri, a declarat, marti, presedintele Federatiei Nationale Pro Agro, Alex Jurconi, intr-o conferinta de presa.
„Obiectivul nostru este ca scaderea TVA de la 24% la 5% sa fie preluata in bugetul anului 2015 cu actiune imediata, de la 1 ianuarie”, a spus Jurconi.
Potrivit acestuia, in proiectul de buget pe anul viitor, dupa informatiile pe care le detine, reducerea este prinsa la nivelul de 9%, dar masura urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii FMI.
„Ne-am dori sa fim invitati si noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru ca dincolo de regula de trei simpla a acestui act, respectiv cat incaseaza statul la 24%, cat ar incasa la 9% sau la 5%, exista multe alte considerente pe care noi, organizatiile profesionale, sindicale si de consumatori la cunoastem, la stim, si am dori sa le prezentam punctul nostru de vedere reprezentantilor finantatorilor internationali”, a precizat Alex Jurconi.
Presedintele Pro Agro a aratat ca statul colecteaza din cota de TVA de 24% la carne si produse din carne aproximativ 450 — 500 de milioane de euro.
Pro Agro sustine ca oportunitatea masurii de reducere a TVA la carne si produse din carne ar fi mai evidenta daca statul ar incasa TVA pe coduri CAEN si ar vedea in acest fel de unde vin banii la buget si unde sunt incasari slabe din cauza evaziunii.
Asociatiile profesionale din domeniul productiei si procesarii carnii, membre ale Federatiei Nationale Pro Agro (Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, in parteneriat cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului si Ramuri Conexe SINDALIMENTA, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, au initiat in aprilie 2014 o campanie la nivel national, de reducere a TVA la carne si la produsele din carne, in care sunt implicati si consumatorii.
Pana pe 2 decembrie, peste 204.000 de romani au semnat petitia de reducere la 5% a TVA la carne si la preparatele din carne. Cei mai multi semnatari sunt din zona Bucuresti/Ilfov, urmati de aradeni si brasoveni.
„Obiectivul nostru este ca scaderea TVA de la 24% la 5% sa fie preluata in bugetul anului 2015 cu actiune imediata, de la 1 ianuarie”, a spus Jurconi.
Potrivit acestuia, in proiectul de buget pe anul viitor, dupa informatiile pe care le detine, reducerea este prinsa la nivelul de 9%, dar masura urmeaza sa fie discutata cu reprezentantii FMI.
„Ne-am dori sa fim invitati si noi pentru a ne prezenta punctele de vedere pentru ca dincolo de regula de trei simpla a acestui act, respectiv cat incaseaza statul la 24%, cat ar incasa la 9% sau la 5%, exista multe alte considerente pe care noi, organizatiile profesionale, sindicale si de consumatori la cunoastem, la stim, si am dori sa le prezentam punctul nostru de vedere reprezentantilor finantatorilor internationali”, a precizat Alex Jurconi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Presedintele Pro Agro a aratat ca statul colecteaza din cota de TVA de 24% la carne si produse din carne aproximativ 450 — 500 de milioane de euro.
Pro Agro sustine ca oportunitatea masurii de reducere a TVA la carne si produse din carne ar fi mai evidenta daca statul ar incasa TVA pe coduri CAEN si ar vedea in acest fel de unde vin banii la buget si unde sunt incasari slabe din cauza evaziunii.
Asociatiile profesionale din domeniul productiei si procesarii carnii, membre ale Federatiei Nationale Pro Agro (Asociatia Romana a Carnii, Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania, in parteneriat cu Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor, Tutunului si Ramuri Conexe SINDALIMENTA, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, au initiat in aprilie 2014 o campanie la nivel national, de reducere a TVA la carne si la produsele din carne, in care sunt implicati si consumatorii.
Pana pe 2 decembrie, peste 204.000 de romani au semnat petitia de reducere la 5% a TVA la carne si la preparatele din carne. Cei mai multi semnatari sunt din zona Bucuresti/Ilfov, urmati de aradeni si brasoveni.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News