Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Raport la final de mandat al presedintelui Pro Agro
Incepand cu data de 9 mai, Emil - Florian Dumitru nu va mai conduce Federatia Nationala Pro Agro, luand decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat de presedinte.
Conform raportului de activitate prezentat de catre Emil Dumitru, in ultimii patru ani de mandat, Pro Agro a reusit sa puncteze o serie de realizari. Astfel organizatia a devenit parte a Consiliului Economic si Social din Romania, are reprezentativitate la nivel national pe sectorul agroalimentar, este membra a Comitetului de Monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala este reprezentata in Comisiile de Dialog Social la ministerele resort, face parte din Consiliul Consultativ in cadrul ANSVSA, este partener in proiectul Smart Agri Hubs, finantat de Comisia Europeana prin programul Horizont 2000, a participat activ la sedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor.
Acesta a adaugat ca fermierii si asociatiile de profil din Romania ar trebui sa fie unite, pentru ca produsele romanesti provenite de la fermele autohtone sa fie promovate catre consumatori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
„Cred ca, la sfarsit de mandat, din punctul meu de vedere, ar trebui sa existe o unitate. Faptul ca suntem foarte dezbinati, a condus practic la mai multe voci si a facut sa nu se atinga obiectivele propuse. Trebuie sa ne compatibilizam la un moment dat si sa avem aceeasi voce. Lucrurile acestea sunt foarte importante pentru ca cei care ne privesc sunt consumatori si ar trebui sa ne promovam produsele noastre, provenite de la fermele din Romania. Asta inseamna bani pentru Romania. Cred ca fara banii veniti de la Uniunea Europeana, agricultura Romaniei nu ar fi fost ceea ce este astazi. Noi suntem fermieri mici cu forta de negociere mica fata de comercianti, care au o forta de negociere mare. De multe ori, vindem cu mult sub pretul pietei”, a mentionat reprezentantul Pro Agro.
Pe de alta parte, Emil Dumitru a punctat faptul ca, in Romania, exista o lipsa a serviciilor de consultanta agricola pentru fermieri.
„Acestea vor deveni obligatorii din 2021. Consider ca trebuie sa facem acele Camere Agricole. Avem un nivel scazut de integrare in lantul valoric. Productia pe care o avem nu se regaseste si in balanta comerciala. Avem un deficit in balanta comerciala de 1,6 miliarde de euro, iar asta inseamna ca exportam porumb si nu facem produse cu valoare adaugata mare. De asemenea, avem nevoie de tineri care sa se stabileasca in satul romanesc”, a subliniat Dumitru.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi