Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii piscicoli sustin pozitia exprimata de ministrul Daea, in problema cormoranilor
Presedintele Romfish a declarat ca la nivelul Uniunii Europene se pierd anual 300.000 de tone de peste, principala cauza a pierderilor fiind cormoranii care sunt protejati de legislatia europeana.
Eugen Catalin Platon, presedintele asociatiei Romfish, a declarat ca, interventia ministrului Agriculturii, Petre Daea, privind managmentul numarului de cormorani protejati la nivelul Uniunii Europene exprima nu doar pozitia producatorilor din piscicultura din Romania, ci si pe cea a fermierilor din Europa Centrala si de Est.
„Consideram interventia ministrului agriculturii, Petre Daea, ca exprimand nu doar pozitia producatorilor din piscicultura din Romania, dar si pe cea a fermierilor piscicoli din Europa Centrala si de Est, impreuna cu care au existat consultari anterioare si alaturi de care Romania incearca sa construiasca un viitor acestei activitati vechi de 5.000 de ani, cu un rol hotarator in mentinerea biodiversitatii si in salvarea stocurilor de peste din mediul natural”, a spus Platon.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Potrivit acestuia, Romania detine in acest moment un sfert din suprafata amenajata pentru piscicultura din Uniunea Europeana, dar produce doar 12.500 de tone de peste anual, desi are un potential mult mai mare.
„In 2016, acvacultura mondiala a produs 80 de milioane de tone de peste. In Uniunea Europena acvacultura este de 1,3 milioane de tone de peste. Acestea sunt cifrele care nu ne incurajeaza foarte mult. Romania detine un sfert din suprafata amenajata pentru piscicultura din Uniunea Europeana. Si produce doar 12.500 de tone de peste anual. Recordul in piscicultura a fost in 1988 cand s-au inregistrat 55 de mii de tone de peste. Practic potentialul Romaniei se cifreaza la 50-60 de mii de tone de peste productie in piscicultura”, a precizat Eugen Catalin Platon.
Presedintele Romfish a mai declarat ca la nivelul Uniunii Europene se pierd anual 300.000 de tone de peste, principala cauza a pierderilor fiind cormoranii care sunt protejati de legislatia europeana.
„Principala cauza a pierderilor intr-o amenajare piscicola traditionala sunt pasarile pelecaniformes, mai ales ca ele iti ataca materialul de populare. Pestele care scapa si nu este consumat este ranit si este o gazda pentru orice fel de boala. Deci este o sursa de infectie in helesteu. Pepinierele piscicole inregistreaza pierderi constante de 60 – 80% din materialul de populare, ceea ce constituie o pierdere importanta pentru productia de peste de consum”, a explicat Eugen Catalin Platon.
Fermierul piscicol spune ca sistemul de copmpensatii acordat fermierilor nu acopera paguba reala si este necesar un plan de managment al populatiei de cormorani.
„Sistemul de compensatii acordat fermierilor nu va putea acoperi paguba reala a fermierilor piscicoli, insa coroborat cu un plan de management al populatiei de cormorani, va incuraja fermierii sa mentina mostenirea valorii patrimoniale a peisajului”, a mai declarat peresedintele Romfish.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost chemat saptamana trecuta in Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, pentru a prezenta prioritatile pe care Romania le are in domeniul pescuitului in mandatul presedintiei Consiliul Uniunii Europene.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi