Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Producatorii romani cer atestate de calitate pentru produsele de carne din import
Initiativa vine din partea reprezentantilor Asociatiei Romane a Carnii, care invoca necesitatea unui mediu concurential corect.
Printr-un comunicat remis la inceputul saptamanii, Asociatia Romana a Carnii cere ca toate produsele din carne importate sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara.
„Credem ca este necesar ca produsele din carne importate in Romania, precum si cele produse in spatiul intracomunitar, sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara, astfel incat produsele din piata sa detina un barem cat mai exigent de calitate. Credem ca acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sanatatii romanilor si va participa la construirea unui mediu concurential corect, bazat pe aceleasi reguli pentru toti competitorii din piata”, spun reprezentantii ARC.
In ultimii 17 ani, companiile membre ARC au facut investitii de peste 500 milioane euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de control al calitatii si sigurantei alimentare complexe.
„Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, evidentiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialisti si cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei. In acest moment, cei 49 de membri ai ARC pun zilnic pe masa consumatorului roman si european peste o mie de tone de preparate din carne si peste 400 de retete de produse realizate angajatii companiilor din industria carnii”, mai precizeaza reprezentantii ARC.
„Credem ca este necesar ca produsele din carne importate in Romania, precum si cele produse in spatiul intracomunitar, sa fie supuse unor certificari de calitate si securitate alimentara, astfel incat produsele din piata sa detina un barem cat mai exigent de calitate. Credem ca acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sanatatii romanilor si va participa la construirea unui mediu concurential corect, bazat pe aceleasi reguli pentru toti competitorii din piata”, spun reprezentantii ARC.
In ultimii 17 ani, companiile membre ARC au facut investitii de peste 500 milioane euro, lucreaza cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implica proceduri de management si de control al calitatii si sigurantei alimentare complexe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Toate acestea au facut ca industria carnii din Romania sa puna in piata produse de o calitate superioara, evidentiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialisti si cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unitati de productie din tarile din vestul Europei. In acest moment, cei 49 de membri ai ARC pun zilnic pe masa consumatorului roman si european peste o mie de tone de preparate din carne si peste 400 de retete de produse realizate angajatii companiilor din industria carnii”, mai precizeaza reprezentantii ARC.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura