Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de miere de anul acesta va fi de cel mult 17000 de tone

productia-de-miere-de-anul-acesta-va-fi-de-cel-mult-17000-de-tone

Anul acesta productia de miere va fi mai mare decat cea din 2012, dar nu va atinge nici 70 % din productia medie anuala care se obtine in conditii climatice normale. Potrivit estimarilor Asociatiei Crescatorilor de albine din Romania (ACAR) productia de anul acesta nu va fi mai mare de 17000 de tone.


„2013 va fi un an modest pentru productia de miere, chiar daca va fi peste nivelul inregistrat anul trecut. Estimarile noastre arata ca va reprezenta cel mult 70% din productia obtinuta intr-un an normal din punct de vedere meteorologic, cand se ajunge la 20000 si chiar 22000 de tone de miere. Din datele actuale, estimam o cantitate situata intre 15000-16000 de tone sau cel mult 17000 de tone”, sustine Ioan Fetea, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania.
 
Acesta mai spune ca datorita ploilor din primavara a fost compromis culesul florilor de salcam, iar in vestul si centrul tarii acest tip de miere a fost redus la jumatate. Nici la tei situatia nu este mai buna, cantitatea obtinuta de miere de tei va fi 50%-60% din productia medie anuala.
„Productia de miere de salcam, de tei, dar si de floarea soarelui a fost compromisa in vestul si centrul tarii din cauza vremii ploioase din primavara care a afectat aceste culturi. Ceva mai bine si mai mult s-a obtinut insa in sudul si sud-estul tarii. Din pacate, seceta de anul trecut a afectat si familiile de albine care au iesit slabite din iarna. Rata mortalitatii pe total a fost la nivelul tehnologic acceptat de 3-5%, insa au fost zone din tara unde a depasit si 7%. Apicultorii au facut investitii, dar cred ca nu vor reusi sa le recupereze in acest an”, a mai adaugat Fetea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aproximativ 85% din mierea produsa in Romania merge spre export. Anul trecut a fost exportata o cantitate de peste 11000 de tone de miere, cu 16% mai mult decat mierea exportata in 2011.
 



sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016