Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Productia de vin in podgoriile romanesti, in crestere fata de anul trecut
Conform unei analize a Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, Romania este una din putinele tari a caror productie de vin a crescut comparativ cu 2016.
OIV subliniaza ca scaderea productiei mondiale de vin a fost cauzata de conditiile meteo nefavorabile cu care s-au confruntat principale trei tari producatoare de vin din Europa, Italia, Franta si Spania. Conform estimarilor, productia de vin a Italiei a scazut cu 23%, pana la 39,3 milioane hectolitri, in timp ce productia Frantei s-a redus cu 19%, pana la 36,7 milioane hectolitri, iar cea a Spaniei a scazut cu 15%, pana la 33,5 milioane hectolitri.
In schimb, productia de vin a Romaniei a crescut cu 64% comparativ cu 2016, de la 3,3 pana la 5,3 milioane hectolitri, ceea ce o plaseaza pe locul 13 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin. In 2017 o crestere procentuala mai mare decat cea a Romaniei a fost inregistrata doar in Brazilia, unde productia de vin a crescut cu 169%, pana la 3,4 milioane hectolitri.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Pe langa Romania, celelalte trei state din Europa a caror productie de vin a crescut comparativ cu 2016 au fost Portugalia (6,6 hectolitri, +10%), Ungaria (2,9 hectolitri, +3%) si Austria (2,4 hectolitri, +23%).
Pe partea de consum mondial de vin, OIV estimeaza ca in 2017 acesta se va situa intr-un interval cuprins intre 240,5 si 245,8 milioane hectolitri, adica o medie de 243,2 milioane hectolitri.
Aceste cifre preliminare nu includ insa si date cu privire la China, care este al saptelea producator mondial, in cazul careia OIV estimeaza ca productia a ramas stabila comparativ cu cea de 11,4 milioane hectolitri inregistrata anul trecut.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura