Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de vin in podgoriile romanesti, in crestere fata de anul trecut

productia-de-vin-in-podgoriile-romanesti-in-crestere-fata-de-anul-trecut

Conform unei analize a Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, Romania este una din putinele tari a caror productie de vin a crescut comparativ cu 2016.


Productia mondiala de vin a scazut cu 8,2% in 2017, pana la 246,7 milioane hectolitri, cel mai redus nivel inregistrat dupa 1961, insa Portugalia, Romania, Ungaria si Austria au fost singurele tari din Europa a caror productie de vin a crescut comparativ cu 2016, potrivit estimarilor preliminare publicate marti de Organizatia Internationala a Viei si Vinului (OIV).
 
OIV subliniaza ca scaderea productiei mondiale de vin a fost cauzata de conditiile meteo nefavorabile cu care s-au confruntat principale trei tari producatoare de vin din Europa, Italia, Franta si Spania. Conform estimarilor, productia de vin a Italiei a scazut cu 23%, pana la 39,3 milioane hectolitri, in timp ce productia Frantei s-a redus cu 19%, pana la 36,7 milioane hectolitri, iar cea a Spaniei a scazut cu 15%, pana la 33,5 milioane hectolitri.
 
In schimb, productia de vin a Romaniei a crescut cu 64% comparativ cu 2016, de la 3,3 pana la 5,3 milioane hectolitri, ceea ce o plaseaza pe locul 13 in topul celor mai mari producatori mondiali de vin. In 2017 o crestere procentuala mai mare decat cea a Romaniei a fost inregistrata doar in Brazilia, unde productia de vin a crescut cu 169%, pana la 3,4 milioane hectolitri.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe langa Romania, celelalte trei state din Europa a caror productie de vin a crescut comparativ cu 2016 au fost Portugalia (6,6 hectolitri, +10%), Ungaria (2,9 hectolitri, +3%) si Austria (2,4 hectolitri, +23%).
 
Pe partea de consum mondial de vin, OIV estimeaza ca in 2017 acesta se va situa intr-un interval cuprins intre 240,5 si 245,8 milioane hectolitri, adica o medie de 243,2 milioane hectolitri.
 
Aceste cifre preliminare nu includ insa si date cu privire la China, care este al saptelea producator mondial, in cazul careia OIV estimeaza ca productia a ramas stabila comparativ cu cea de 11,4 milioane hectolitri inregistrata anul trecut. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016