Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de zahar la nivel european, in scadere

productia-de-zahar-la-nivel-european-in-scadere

UE se asteapta ca productia de zahar la nivelul intregului bloc comunitar (inclusiv UK) sa fie in scadere.


Productia de zahar in Uniunea Europeana si Marea Britanie ar urma sa scada in acest an pana la 16,1 milioane tone, de la 17 milioane tone in 2019, in principal din cauza unei productii mai mici de sfecla de zahar in Franta, primul producator european, estimeaza Asociatia cultivatorilor de sfecla de zahar din Franta (CGB).
 
Productia la hectar in Franta ar urma sa scada cu 15% comparativ cu media din ultimi ani, in principal din cauza virusului ingalbenirii sfeclei, sustine analistul CGB, Timothe Masson. Daca la aceasta se adauga si reducerea suprafetelor cultivate cu sfecla de zahar, in 2020 productia de sfecla de zahar ar urma sa scada pana la 31,7 milioane tone, de la 38,6 milioane tone in 2019, ceea ce ar insemna ca productia de zahar rafinat a Frantei va scadea pana la 4,1 milioane tone, de la 4,9 milioane tone in 2019.
 
"Ar trebui sa ne intoarcem in timp pana in 2003 pentru a regasi astfel de productii scazute", a spus Masson. Acesta a estimat ca productia scazuta din acest an va provoca pierderi de 170 milioane de euro pentru industria franceza a zaharului.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Fermierii spun ca diminuarea productiei la hectar ar fi putut fi evitata daca li s-ar fi permis sa utilizeze neonicotinoide, un insecticid interzis in UE pentru ca este considerat vinovat pentru uciderea albinelor.
 
O scadere similara a productiei la hectar ar urma sa se inregistreze in Marea Britanie, insa aceasta va fi compensata partial de o crestere cu 5% a suprafetelor cultivate cu sfecla de zahar, sustine Arthur Marshall, analist la NFU Sugar. Potrivit firmei de procesare British Sugar, in sezonul 2019/2020 productia de zahar a Marii Britanii s-a cifrat la 1,19 milioane tone.
 
Impactul interzicerii utilizarii neonicotinoidelor este mai mic in Germania, insa aici culturile de sfecla de zahar au avut de suferit din cauza secetei in acest an, sustin fermierii. Productia de zahar rafinat din sfecla in sezonul 2020/2021, care a inceput in luna iulie, este preconizata sa scada pana la 4,12 milioane tone, de la 4,23 milioane in ultimul sezon, a estimat Asociatia Producatorilor de Zahar din Germania (WVZ).
 
In Polonia, potrivit estimarilor preliminare, productia de zahar rafinat este asteptata sa creasca usor pana la aproximativ 2,2 milioane tone, de la 2 milioane tone in ultimul sezon, gratie unei productii mai mari la hectar pentru culturile de sfecla de zahar, sustine Rafal Strachota, directorul Asociatiei cultivatorilor de sfecla de zahar din Polonia (KZPBC).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016