Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Productiile record din agricultura au scazut pretul alimentelor
Indicele preturilor la produsele alimentare la nivel mondial a scazut usor in luna august, comparativ cu luna iulie, dupa trei luni consecutive de crestere, in conditiile in care perspectiva unor recolte consistente a dus la scaderea preturilor la cereale.
In luna august 2017, acest indice a scazut cu 1,3%, comparativ cu luna iulie, pana la un nivel de 176,6 puncte. In pofida scaderii din august, pretul global al alimentelor este cu 6% mai mare decat cel inregistrat in luna similara din 2016.
Potrivit FAO, factorul principal care a stat la baza scaderii pretului global al alimentelor in luna august a fost declinul de 5,4% al pretului la cereale, ca urmare a estimarilor privind o productie ridicata, in special in regiunea Marii Negre. De asemenea, au scazut preturile la carne si zahar, gratie perspectivelor unor oferte consistente. In schimb, au crescut preturile la ulei vegetal si lactate.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Chiar daca preturile la alimente au crescut constant in lunile mai, iunie si iulie, economistul sef al FAO, Abdolreza Abbassian, este de parere ca stocurile mari nu vor lasa loc pentru noi cresteri de preturi in viitorul apropiat.
In paralel, FAO si-a imbunatatit estimarile privind productia mondiala de cereale in sezonul 2017 — 2018, pana la nivelul record de 2,611 miliarde tone, cu 18,4 milioane de tone mai mult decat preconiza anterior, in timp ce stocurile mondiale de cereale ar urma sa atinga si ele un nou record de 719 milioane tone, cu 15 milioane tone mai mult decat se estima in luna iulie.
De asemenea, productia mondiala de grau in 2017 ar urma sa fie superioara recordului stabilit anul trecut. FAO si-a imbunatatit estimarile in acest caz la 748,8 milioane tone, cu 8,9 milioane tone, sau 1,2%, peste estimarile din luna iulie.
Economistul sef al FAO a mai spus ca uraganele din SUA nu au afectat produsele care sunt incluse in indicele preturilor produselor alimentare pentru ca recoltatul s-a incheiat inainte ca uraganele sa loveasca SUA, chiar daca a existat un impact localizat asupra infrastructurii.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiIdei de afaceri in agricultura