Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produsul Traditional Romanesc in contextul schemelor de calitate europene

produsul-traditional-romanesc-in-contextul-schemelor-de-calitate-europene

Sambata s-a desfasurat in cadrul targului INDAGRA un seminar dedicat produselor traditionale romanesti. La eveniment au participat atat producatori cat si reprezentanti ai autoritatilor, care au explicat schimbarile care vor avea loc in legislatia specifica acestui sector.


Prezent la seminar din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat Achim Irimescu a prezentat pe scurt modificarile in privinta procedurii atestarii traditionale. 

"Era necesar ca Ordinul nr. 690 din 28 septembrie 2004 pentru aprobarea Normei privind conditiile si criteriile pentru atestarea produselor traditionale sa fie modificat si actualizat. Noul ordin ce se afla acum la Monitorul Oficial, o colaborare intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor aduce prevederi care sa permita controlul si verificarea modului de producere a produselor care au fost inregistrate in Registrul produselor traditionale dupa verificarea initiala, ceea ce vechiul ordin nu prevedea. Actul normativ are prevederi care sa permita continuarea dezvoltarii acestui segment de nisa pe baza unor prevederi legale bine definite, cum ar fi cantitatile pentru fiecare categorie de produs exprimata ca medie anuala, marcarea cu un logo a "produsului traditional romanesc", alaturi de sintagma Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Timp de noua luni cei ce sunt atestati pot solicita reatestarea si primirea logo-ului. Un logo care va da credibilitate pe piata, simbolizand un produs de calitate, autentic fara aditivi", a precizat Achim Irimescu.

De asemenea, Bibiana Stanciulov, reprezentanta firmei argesene producatoare a Magiunului de Topoloveni,  a impartasit celor prezenti din experienta sa. Din luna aprilie 2011, "Magiunul de prune de Topoloveni" ne reprezinta ca primul produs romanesc in Uniunea Europeana, ca indicatie geografica protejata (I.G.P.).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
"Avem inca doua produse, pe langa "Magiunul de prune Topoloveni" si "Carnatii de Plescoi", care au depus documentatia la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru Denumire de origine protejata (D.O.P.), respectiv, Novacul afumat din tara Barsei si Telemeaua de Ibanesti. Speram ca pana la editia INDAGRA 2014 tot mai multe produse sa le urmeze exemplul, pentru ca produsele romanesti traditionale sunt de o foarte buna calitate", a subliniat, la randul sau, secretarul de stat Achim Irimescu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016