Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
Publicat la data de 21 Aug. 2019 in:
Diverse Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca a recunoscut sase noi preparate romanesti ca produse traditionale.
”Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de porc: caltabos taranesc mestesugari de gusturi, toba taraneasca mestesugari de gusturi, drob de casa mestesugari de gusturi, carnati macelaresti mestesugari de gusturi, carnati taranesti mestesugari de gusturi, lebar taranesc mestesugari de gusturi”, informeaza MADR.
Carnatii macelaresti mestesugari de gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiti de pe mesele de sarbatori in special cu ocazia Craciunului si a Anului Nou. Acestia se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Traditia fabricarii carnatilor este mostenita de la breslasii bucuresteni de acum 200 ani si pastrata pana in prezent.
Caltabosul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din carne de porc, maruntaie de porc si orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea folosita la acest preparat si afumarea corespunzatoare. Produsul traditional caltabos se consuma ca aperitiv, in special de sarbatorile de Craciun. Traditia fabricarii este mostenita de la hangii bucuresteni, cu o vechime in zona de peste 50 ani, fiind transmis de la o generatie la alta, potrivit MADR.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
Carnatii taranesti mestesugari de gusturi se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, provenite de la porci crescuti in ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul carnatilor taranesti mestesugari de gusturi consta in calitatea si prospetimea carnii si a faptului ca este taiata la barda, a ingredientelor de calitate, in proportii corecte si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.
Drobul de casa mestesugari de gusturi se obtine din ficat de porc (70%), carne porc si prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, piper negru , verdeturi, oua crude si fierte.
Drobul de casa mestesugari de gusturi este un preparat din carne specific sarbatorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paste. Secretul drobului de casa mestesugari de gusturi il reprezinta compozitia specifica, in care se regaseste in proportie de peste 70% ficat de porc si verdeturi in proportii corecte, prapur si coacere/afumare corespunzatoare.
Lebarul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din ficat de porc si carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebar taranesc mestesugari de gusturi este dat de materia prima, de condimentele folosite, precum si durata de fierbere a acestora.
![Redactia Agroromania](https://agroromania.manager.ro/images/autori/redactia-agroromaniaautor_avatar.jpg)
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
Ce mai cultiva fermierii romani? Cartofi mov!
Nu este usor sa alegi afacerea in agricultura in care sa investesti, este nevoie sa iti pui gandurile in ordine, sa analizezi ideea, cum ar putea fi mai bine materializata, sub ce forma. Una dintre afacerile care ti s-ar potrivi, mai ales daca ai teren la tara, este cultivarea cartofilor mov. Sa afl... citeste mai mult>>