Publicat in: Diverse
Sase noi preparate romanesti, recunoscute de MADR ca produse traditionale
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca a recunoscut sase noi preparate romanesti ca produse traditionale.
”Astfel, acesta a primit atestat pentru sase produse traditionale obtinute din carne de porc: caltabos taranesc mestesugari de gusturi, toba taraneasca mestesugari de gusturi, drob de casa mestesugari de gusturi, carnati macelaresti mestesugari de gusturi, carnati taranesti mestesugari de gusturi, lebar taranesc mestesugari de gusturi”, informeaza MADR.
 
Carnatii macelaresti mestesugari de gusturi sunt un preparat din carne specific sezonului rece, nelipsiti de pe mesele de sarbatori in special cu ocazia Craciunului si a Anului Nou. Acestia se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei dulce. Traditia fabricarii carnatilor este mostenita de la breslasii bucuresteni de acum 200 ani si pastrata pana in prezent.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Caltabosul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din carne de porc, maruntaie de porc si orez, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit al produsului este dat de alegerea condimentelor si de echilibrul dintre organele de porc si grasimea folosita la acest preparat si afumarea corespunzatoare. Produsul traditional caltabos se consuma ca aperitiv, in special de sarbatorile de Craciun. Traditia fabricarii este mostenita de la hangii bucuresteni, cu o vechime in zona de peste 50 ani, fiind transmis de la o generatie la alta, potrivit MADR.
 
Carnatii taranesti mestesugari de gusturi se obtin din spata de porc cu grasime si slanina tare, provenite de la porci crescuti in ferme cu renume, iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, usturoi, piper negru, boia de ardei iute. Secretul carnatilor taranesti mestesugari de gusturi consta in calitatea si prospetimea carnii si a faptului ca este taiata la barda, a ingredientelor de calitate, in proportii corecte si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.
 
Drobul de casa mestesugari de gusturi se obtine din ficat de porc (70%), carne porc si prapure porc iar ingredientele folosite sunt: sare grunjoasa, piper negru , verdeturi, oua crude si fierte.
 
Drobul de casa mestesugari de gusturi este un preparat din carne specific sarbatorilor pascale, nelipsit de pe masa de Paste. Secretul drobului de casa mestesugari de gusturi il reprezinta compozitia specifica, in care se regaseste in proportie de peste 70% ficat de porc si verdeturi in proportii corecte, prapur si coacere/afumare corespunzatoare.
 
Lebarul taranesc mestesugari de gusturi este un preparat din ficat de porc si carne de porc, specific sezonului rece. Secretul pentru un gust deosebit a produsului lebar taranesc mestesugari de gusturi este dat de materia prima, de condimentele folosite, precum si durata de fierbere a acestora.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr....
MADR: Schema de energie se prelungeste
MADR: Schema de energie se prelungeste
Noul termen limita pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2024.   "Deja...
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
MADR: Derogare la GAEC 7 si GAEC 8
Conform secretarului de stat, Adrian Pintea, anuntul oficial pare a fi doar o chestiune de timp,...
MADR a lansat o aplicatie
MADR a lansat o aplicatie
Certificatele garanteaza ca marfurile exportate corespund cerintelor fitosanitare impuse de tara...

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016