Publicat in: Diverse
Programul Mierea in Scoli intra in vigoare anul viitor
In prezent se lucreaza la introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea si trasabilitatea produselor romanesti, la fel ca in cazul vinurilor.
Programul Mierea in scoli va intra in vigoare la 1 ianuarie 2019, ceea ce inseamna ca 1,4 milioane de copii vor primi un borcan de 350 de grame de miere poliflora din productie interna, a anuntat, Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
„Programul Mierea in scoli este lege deja, dar mai trebuie facute cateva amendamente. Ea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2019, odata cu noul buget. Este vorba de o alocare de 16 milioane de euro anual. Acel borcan de 350 de grame de miere poliflora din productie romaneasca interna va merge catre 1,4 milioane de copii, care vor avea astfel acces la miere. Va marturisesc ca am vazut in teritoriu copii care, poate, nu au gustat niciodata si aici toti suntem datori sa facem ceva, pentru ca acel borcan de miere nu este numai al lui, ci al familiei. Imaginati-va ce se intampla astazi in Romania din punct de vedere al sanatatii: zeci de kilograme de zahar se consuma in Romania si doar zeci de grame consum de miere. Cred ca trebuie sa schimbam aceasta paradigma, sa mergem cu programe de informare si programe care sa stimuleze consumul”, a sustinut Daniel Botanoiu, la evenimentul organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existenta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a precizat ca se lucreaza in prezent la introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea si trasabilitatea produselor romanesti, la fel ca in cazul vinurilor.
 
„Dorim sa introducem acel sistem de holograme, la fel ca in cazul vinurilor, sa stim la orice moment cine este producatorul, cand a produs, locul, zona. Astfel, dovedim calitatea produselor romanesti, trasabilitatea lor. L-am rugat pe domnul Ioan Fetea, presedintele ACA, sa ne dea o mana de ajutor ca sa putem duce produse de calitate ridicata copiiilor nostri”, a spus reprezentantul MADR.
 
In legatura cu Programul National Apicol, care are o alocare de 32 de milioane de lei anual, Botanoiu a precizat ca va veni noul program si de aceea vor trebui discutate cu ACA masurile ce urmeaza sa fie finantate, sprijinul apicultorilor fiind unul esential.
 
„Trebuie sa avem un program mult mai aplicat, sa depaseasca granita celor 4.800 de beneficiari pe care ii avem astazi, pentru ca numarul apicultorilor este mult mai mare decat al celor care aplica Programul National Apicol”, a adaugat Botanoiu.
 
Prin intermediul Programului National Apicol 2017 - 2019, apicultorii au la dispozitie fonduri in valoare de 97,62 milioane de lei, cu o alocare de 32,54 milioane de lei pentru fiecare an.
 
Sprijinul financiar este destinat achizitionarii de medicamente pentru tratarea varoozei si nosemozei, colectoare de polen, colectoare de propolis, uscator de polen sau incalzitor miere, matci si/sau familii de albine. De asemenea, mai pot fi procurate cutii in vederea reformarii cutiilor uzate in urma deplasarii acestora in pastoral sau maturator, centrifuga, topitor de ceara cu abur din inox prin intermediul cooperativelor agricole.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANZ: Apicultorii au obligatia de a depune declaratia pe propria raspundere
ANZ: Apicultorii au obligatia de a depune declaratia pe propria raspundere
"In sistemul national de gestionare a stupinelor avem vreo 2,3 milioane de stupine si vreo...
Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Consumul de miere in Romania. Statisticile oficiale
Conform datelor anuntate la Targul National al Mierii de directorul general adjunct al Directiei...
Ce fac apicultorii in aceasta luna?
Ce fac apicultorii in aceasta luna?
Acum, matcile depun aproximativ 1.500-2.000 de oua in fiecare zi si astfel albinele batrane care...
Lucrarile lunii noiembrie efectuate de apicultori
Lucrarile lunii noiembrie efectuate de apicultori
Lucrarile specifice lunii noiembrie Lucrarile care se efectueaza in aceasta perioada...

Ultima ora

Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016