Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Mierea in Scoli intra in vigoare anul viitor

programul-mierea-in-scoli-intra-in-vigoare-anul-viitor

In prezent se lucreaza la introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea si trasabilitatea produselor romanesti, la fel ca in cazul vinurilor.


Programul Mierea in scoli va intra in vigoare la 1 ianuarie 2019, ceea ce inseamna ca 1,4 milioane de copii vor primi un borcan de 350 de grame de miere poliflora din productie interna, a anuntat, Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
 
„Programul Mierea in scoli este lege deja, dar mai trebuie facute cateva amendamente. Ea va intra in vigoare la 1 ianuarie 2019, odata cu noul buget. Este vorba de o alocare de 16 milioane de euro anual. Acel borcan de 350 de grame de miere poliflora din productie romaneasca interna va merge catre 1,4 milioane de copii, care vor avea astfel acces la miere. Va marturisesc ca am vazut in teritoriu copii care, poate, nu au gustat niciodata si aici toti suntem datori sa facem ceva, pentru ca acel borcan de miere nu este numai al lui, ci al familiei. Imaginati-va ce se intampla astazi in Romania din punct de vedere al sanatatii: zeci de kilograme de zahar se consuma in Romania si doar zeci de grame consum de miere. Cred ca trebuie sa schimbam aceasta paradigma, sa mergem cu programe de informare si programe care sa stimuleze consumul”, a sustinut Daniel Botanoiu, la evenimentul organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania, cu ocazia aniversarii a 60 de ani de existenta.
 
Acesta a precizat ca se lucreaza in prezent la introducerea unui sistem de holograme pe borcanele de miere pentru a dovedi calitatea si trasabilitatea produselor romanesti, la fel ca in cazul vinurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Dorim sa introducem acel sistem de holograme, la fel ca in cazul vinurilor, sa stim la orice moment cine este producatorul, cand a produs, locul, zona. Astfel, dovedim calitatea produselor romanesti, trasabilitatea lor. L-am rugat pe domnul Ioan Fetea, presedintele ACA, sa ne dea o mana de ajutor ca sa putem duce produse de calitate ridicata copiiilor nostri”, a spus reprezentantul MADR.
 
In legatura cu Programul National Apicol, care are o alocare de 32 de milioane de lei anual, Botanoiu a precizat ca va veni noul program si de aceea vor trebui discutate cu ACA masurile ce urmeaza sa fie finantate, sprijinul apicultorilor fiind unul esential.
 
„Trebuie sa avem un program mult mai aplicat, sa depaseasca granita celor 4.800 de beneficiari pe care ii avem astazi, pentru ca numarul apicultorilor este mult mai mare decat al celor care aplica Programul National Apicol”, a adaugat Botanoiu.
 
Prin intermediul Programului National Apicol 2017 - 2019, apicultorii au la dispozitie fonduri in valoare de 97,62 milioane de lei, cu o alocare de 32,54 milioane de lei pentru fiecare an.
 
Sprijinul financiar este destinat achizitionarii de medicamente pentru tratarea varoozei si nosemozei, colectoare de polen, colectoare de propolis, uscator de polen sau incalzitor miere, matci si/sau familii de albine. De asemenea, mai pot fi procurate cutii in vederea reformarii cutiilor uzate in urma deplasarii acestora in pastoral sau maturator, centrifuga, topitor de ceara cu abur din inox prin intermediul cooperativelor agricole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016