Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reactii dupa modificarea Legii privind comercializarea produselor alimentare

reactii-dupa-modificarea-legii-privind-comercializarea-produselor-alimentare

Conform noilor prevederi, marile magazine au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51 la suta din volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, provenite din lantul scurt de aprovizionare.


Federatia Nationala Pro Agro considera ca deputatii au dat miercuri un vot de incredere producatorilor agricoli din Romania si produselor agroalimentare romanesti odata cu adoptarea modificarilor la Legea privind comercializarea produselor alimentare.
 
„Aceasta va crea cadrul legal prin care profitul pe filiera de produs sa fie impartit in mod echitabil pe filiera agroalimentara, incercand sa corecteze anumite inechitati intre diferitele verigi, respectiv productie-procesare-comercializare, cresterea volumului de produse romanesti in rafturile magazinelor, produse pe care consumatorii romani le prefera”, arata reprezentantii Pro Agro intr-un comunicat.
 
In aceste conditii, producatorii agricoli vor avea posibilitatea de a oferi pentru consum mai multe produse romanesti de calitate prin intermediul lantului scurt, fiind de altfel un prim pas facut pentru ca agricultura romaneasca sa fie functionala.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pe de alta parte, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania considera ca adoptarea proiectului de lege privind comercializarea produselor alimentare este o lovitura data consumatorului, dar si fermierilor locali competitivi care risca sa fie exclusi pe criterii politice din comertul modern.
 
„Noua forma a Legii 321 este in primul rand o lovitura data consumatorului, care nu va mai putea decide ce cumpara, pentru ca totul va fi hotarat politic, dar si fermierilor locali competitivi, care, de asemenea, risca sa fie exclusi, tot pe criterii politice, din comertul modern. Este evident ca,  in Parlamentul Romaniei s-a votat impotriva marilor retaileri, fapt pe care il consideram complet nedrept si nejustificat. Credem ca aceasta lege nu va aduce nimic bun pentru nimeni, nici chiar pentru grupurile care ne-au aratat ca in Romania poti ocoli concurenta printr-o combinatie politico-legislativa. Consideram ca toata aceasta campanie denigratoare la adresa supermarketurilor este orchestrata exclusiv de interese politico-comerciale oculte, iar opinia publica a fost deliberat indusa in eroare prin recursul grosolan la unul dintre cele mai frumoase sentimente ale romanilor, patriotismul”, se arata in comunicat.
 
In acest context, retailerii considera ca factorii de decizie din Romania vor analiza situatia si se vor implica „pentru a impiedica efectele dezastruoase pe care aceasta lege le va induce, cu siguranta, in economia romaneasca”.
 
Proiectul de lege prevede: „comerciantii — persoane juridice autorizate au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, provenite din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comerciantii cu o cifra de afacere de pana la 2 milioane de euro, echivalenta in lei”.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton