Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Europarlamentarul roman Viorica Dancila saluta aprobarea Ordinului nr.707/24.07.2013 al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind repartizarea cotei de productie de zahar din sfecla de zahar, incepand cu anul de comercializare 2013-2014, pentru societatile comerciale acreditate producatoare de zahar.
“Aceasta masura va duce cu siguranta la salvarea fermierilor si suprafetelor agricole prin realocarea legitima, legala si in conformitate cu realitatile din teritoriu si normele europene a cotei de productie a zaharului”, considera europarlamentarul PSD.
Oficialul roman este de parere ca realocarea cotei de zahar creeaza o stabilitate in randul cultivatorilor romani. Acestia vor avea posibilitatea valorificarii productiei, a aplicarii rotatiei culturilor dar si a dotarii cu echipamente conform tehnologiei specifice.
De asemenea, prevederile Regulamentului CE nr. 1234/2007 statul membru atribuie cota de zahar pentru fiecare societate acreditata, iar in conformitate cu art. 60 alin. 2 din Regulament, statele membre pot efectua transferuri de cote intre intreprinderi luand in considerare interesul fiecareia dintre partile implicate, in special, al producatorilor de sfecla de zahar.
“Emiterea acestui ordin este, cu atat mai important, cu cat exista riscul ca proasta gestionare a cotelor de productie sa scoata tara noastra de pe piata producatorilor de zahar si sa fi dus la falimentul industriei de profil. Romania ar fi riscat sa iasa de pe piata statelor producatoare de zahar din sfecla de zahar. Mai mult, piata interna ar fi fost nevoita sa se aprovizioneze doar cu produse importate, iar aceasta situatie ar fi dus cu siguranta la falimentul catorva mii de producatori”, crede Viorica Dancila.
Oficialul roman este de parere ca realocarea cotei de zahar creeaza o stabilitate in randul cultivatorilor romani. Acestia vor avea posibilitatea valorificarii productiei, a aplicarii rotatiei culturilor dar si a dotarii cu echipamente conform tehnologiei specifice.
De asemenea, prevederile Regulamentului CE nr. 1234/2007 statul membru atribuie cota de zahar pentru fiecare societate acreditata, iar in conformitate cu art. 60 alin. 2 din Regulament, statele membre pot efectua transferuri de cote intre intreprinderi luand in considerare interesul fiecareia dintre partile implicate, in special, al producatorilor de sfecla de zahar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
“Emiterea acestui ordin este, cu atat mai important, cu cat exista riscul ca proasta gestionare a cotelor de productie sa scoata tara noastra de pe piata producatorilor de zahar si sa fi dus la falimentul industriei de profil. Romania ar fi riscat sa iasa de pe piata statelor producatoare de zahar din sfecla de zahar. Mai mult, piata interna ar fi fost nevoita sa se aprovizioneze doar cu produse importate, iar aceasta situatie ar fi dus cu siguranta la falimentul catorva mii de producatori”, crede Viorica Dancila.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News