Publicat in: Diverse
Realocarea cotelor de zahar va oferi stabilitate cultivatorilor romani de sfecla
Europarlamentarul roman Viorica Dancila saluta aprobarea Ordinului nr.707/24.07.2013 al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind repartizarea cotei de productie de zahar din sfecla de zahar, incepand cu anul de comercializare 2013-2014, pentru societatile comerciale acreditate producatoare de zahar.
“Aceasta masura va duce cu siguranta la salvarea fermierilor si suprafetelor agricole prin realocarea legitima, legala si in conformitate cu realitatile din teritoriu si normele europene a cotei de productie a zaharului”, considera europarlamentarul PSD. 

Oficialul roman este de parere ca realocarea cotei de zahar creeaza o stabilitate in randul cultivatorilor romani. Acestia vor avea posibilitatea valorificarii productiei, a aplicarii rotatiei culturilor dar si a dotarii cu echipamente conform tehnologiei specifice.

De asemenea, prevederile Regulamentului CE nr. 1234/2007 statul membru atribuie cota de zahar pentru fiecare societate acreditata, iar in conformitate cu art. 60 alin. 2 din Regulament, statele membre pot efectua transferuri de cote intre intreprinderi luand in considerare interesul fiecareia dintre partile implicate, in special, al producatorilor de sfecla de zahar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Emiterea acestui ordin este, cu atat mai important, cu cat exista riscul ca proasta gestionare a cotelor de productie sa scoata tara noastra de pe piata producatorilor de zahar si sa fi dus la falimentul industriei de profil.  Romania ar fi riscat sa iasa de pe piata statelor producatoare de zahar din sfecla de zahar. Mai mult, piata interna ar fi fost nevoita sa se  aprovizioneze doar cu produse importate, iar aceasta situatie ar fi dus cu siguranta la falimentul catorva mii de producatori”, crede Viorica Dancila.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton